Tisdagen den 8 november besökte Norrköpingsskolan EWK-museet för att se EWK:s teckningar och den tillfälliga utställningen ”Sydafrika i bilder” med teckningar av Jonathan Shapiro ”Zapiro”. Utställningarna presenterades av Saad Hajo, satirtecknare och vinnare av EWK-priset 2015. Saad berättade personligt om sitt möte med Zapiro, årets vinnare av EWK-priset, och därefter diskuterade gruppen Zapiros och EWK:s teckningar. Saad delade med sig av sina kunskaper om olika stilar och berättade om de drivkrafter som kan finnas bakom satir.

– Vi är så glada för att vara en del av Norrköpingsskolan. Det är ett viktigt uppdrag vi har – att uppmuntra och skapa möten mellan unga vuxna och samtida konst, säger Carina Milde, intendent EWK-museet, Arbetets museum och medlem i styrgruppen för Norrköpingsskolan.

 


Fotnot: Om Norrköpingsskolan Norrköpingsskolan skapar möten mellan unga vuxna och samtida konst. Är du mellan 16–25 år och kreativ eller bara väldigt nyfiken? Då är du varmt välkommen att bli medlem! Gruppen träffas en gång i veckan, besöker konsthallar och träffar olika konstnärer runt om i Norrköping, samt jobbar med egna projekt. Du får chansen att lära dig mer om dig själv och hur den samtida konsten kan vara en röst för att påverka samhället. Mer information finns på http://norrkopingsskolan.org/