En av djurtransporterna till utställningen Min Djuriska Park har försvunnit – men dyker plötsligt upp på Mirum Galleria. Vad är det som har hänt? På lördag mellan 11 och 15 gästar museet gallerian. Kom dit, undersök den mystiska djurtransporten och vik egna pappersdjur.

När: Lördag 19 maj kl 11.00 – 15.00
Var: Mirum Galleria, scenen plan 2.
Hur: öppet för vuxna och barn i alla åldrar. Våra personal är på plats, visar djurtransporten, viker pappersdjur och berättar om utställningen som öppnar på Arbetets museum den 26:e maj.

Min Djuriska Park – hjälp oss lösa mysteriet!

Vad händer egentligen på museet på natten? Larmet går trots att ingen är här, och personalen möts av skräp och kaos när de kommer på morgonen. De börjar känna sig lite skraja. Efter krismöte med museiledningen har orsaken till problemen diskuterats vilt; men alla är överens om att allt började när den nya utställningen om djur kom till museet.

Museichefen har nu tvingats ta till drastiska åtgärder för att komma till rätta med problemet. En djurdetektiv har anställts. Med detektivens hjälp har vi hittat en massa skräp, djurspår och hört mystiska ljud. Är det djuren från utställningen som orsakar problemen? Och i sådant fall varför?

Nu behöver vi barnens hjälp! Följ med vår djurdetektiv in i utställningen och hjälp oss att lösa gåtan!

Om utställningen I utställningen Min djuriska park möter vi ett 40-tal djur sammanfogade av vardagliga prylar som vi människor omger oss med. Varje individ får sin unika karaktär av sina material – en fladdermus gjord av paraplyer, dammsugarmunstycken som förvandlats till en apa eller en 3,5 meter lång krokodil gjord av bildäck är några av djuren som besökarna kan möta i parken. De återvunna materialen öppnar upp för tankar vart saker och ting har för ursprung och vilka egenskaper de ger djuren.

Min Djuriska park är skapad av konstnären Eric Langert. Utställningen har turnerat runt i landet i 20 år, men det är första gången djuren anländer till Norrköping.

I samband med att vi visar utställningen erbjuder vi även guidade visningar med vår pedagog ”djurdetektiven”. Tillsammans får barnen fundera över vad som händer på museet under natten och vad djuren i utställningen kan ha med detta att göra. Kanske vill djuren berätta något för oss?