Idag fick Nyhetsmorgon på TV4 fint besök av Torsten Nilsson från Arbetets museum. Inslaget handlade om EU-projektet Work with sounds som handlar om att samla in, bevara och tillgängliggöra utrotningshotade ljud.

Torsten Nilsson arbetar på Arbetets museum som arbetslivsintendent. Förutom att arbeta med att ge stöd till landets ca 1450 arbetslivsmuseer är han också engagerad i EU-projektet Work with sounds, ett projekt som syftar till att samla in, bevara och tillgängliggöra ljud från industrisamhället.

Intervjun i TV4 var inte den första sedan Work with sounds drog igång. Projektet har fått stor uppmärksamhet världen över och Torsten har pratat med såväl journalister som privatpersoner från många länder.

– Jag har haft ett 20-tal intervjuer med journalister från bland annat Tyskland, Frankrike, USA, Japan och Kina. Dock var intervjun för TV4 den första livesändningen, vilket var oerhört spännande, säger Torsten.

Inslaget med Torsten finns på TV4Play.