Tillgänglighet

Här hittar du information som rör tillgängligheten på Arbetets museum. Hör gärna av dig om du har frågor eller om du har tips på hur vi kan förbättra oss! 

För dig med funktionsnedsättning

Vi har två parkeringar för dig med parkeringstillstånd. De finns på Laxholmstorget, i anslutning till museet. Varje parkeringsplats har en bredd på 5,9 meter och avståndet till vår entré är 31 meter.

Huvudentrén är försedd med ramp och automatiska dörröppnare. Rampens lutning är 1:17. Vid huvudentrén finns en porttelefon, där du kan meddela ankomst om dörröppnarna skulle vara avstängda.

Hiss finns på gatuplanet, och du kan ta dig till alla våningsplan i museet. Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.

På plan 2, 4 och 6 finns toalett anpassad för dig med funktionsnedsättning.

Ledar- och servicehundar är välkomna på museet.

Vår största konferenslokal Folksamsalen är utrustad med hörselslinga.

Våra pedagoger har lång erfarenhet av att guida grupper/personer med särskilda behov. Var noga med att tala om vilka önskemål du har när du bokar visning.

För dig med allergi

I Restaurang Laxholmen och Café Strykjärnet kan du alltid äta mat som är fri från gluten, laktos, ägg och mjölk.

Ledar- och servicehundar är välkomna på museet, men inga andra hundar eller djur.

Välkommen!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré