Kattmänniskor, förlossningsarbete och svart humor à la Nina Hemmingsson. Det och lite till möter du i sommarens utställningar på Arbetets museum. Välkomna till kulturhuset med något för alla! Från och med 3 augusti behöver endast du som ska besöka Lilla Arbetets förboka ditt besök.

Boka besök i Lilla Arbetets

BARN & FAMILJ

För våra yngsta besökare har vi Lilla Arbetets, en spännande upptäckarmiljö som berättar om arbetets historia på ett lekfullt sätt.

Missa inte heller vår interaktiva utställning Jobblabb, för de lite äldre barnen. Här får du testa dig själv, hitta dina egna superkrafter och upptäcka var de behövs i arbetslivet.

När det är dags för paus hittar du stans mysigaste Espresso House i våra lokaler. Intill receptionen finns garderob och barnvagnsparkering. För besökare till Lilla Arbetets finns matsäcksrum precis intill utställningen.

SOMMARENS NYHETER

Bland sommarens nyheter finns två fotoutställningar: Kärlekens kraft, där Elisabeth Ubbe skildrar förlossningsarbete, och Katt People av Julia Lindemalm där vi får möta katter och deras människor. På plan 3 hittar du en ny utställning av Nina Hemmingsson med den passande titeln Jag har väntat så länge.

Läs mer om våra aktuella utställningar

OM OSS

Arbetets museum är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Vi berättar om arbetsliv och vardag genom utställningar, aktiviteter och pedagogisk verksamhet. Vi ligger centralt i Norrköping, i hjärtat av stans historiska Industrilandskap.

Vår vackra museibyggnad är en gammal textilfabrik som byggdes av Holmens bruk 1917. Byggnaden har fått smeknamnet ”Strykjärnet” efter husets unika form och har även kallats ”landets vackraste industribyggnad”.

Hitta hit

Arbetets museum på Google Maps

Trygga besök på Arbetets museum