För den som har velat besöka Arbetets museums foto- och satirutställningar kommer nu glada nyheter: den 4 maj öppnar hela Arbetets museum åter för allmänheten – men förbokning krävs fortfarande och endast ett begränsat antal besökare släpps in åt gången.

Boka besökBoka skolbesök

Sedan i mars har vi tagit emot förbokade besök till våra utställningar för barn och familj. Nu öppnar även övriga utställningar för bokning. Bland nyheterna finns två fotoutställningar: ”Kärlekens kraft”, där Elisabeth Ubbe skildrar förlossningsarbete, och ”Katt People” av Julia Lindemalm där vi får möta katter och deras människor. På plan 3 öppnar samtidigt en ny utställning av Nina Hemmingsson med den passande titeln ”Jag har väntat så länge”.

När du har bokat

När du har bokat ditt besök och kommer till museet:

  • använd separat in- och utgång – gå in via vår entré som vanligt, men när du ska lämna museet ber vi dig att använda utgången i glastrapphuset i bortre änden av huset.
  • använd separat upp- och nedgång – använd trapphuset närmast receptionen när du ska upp i huset, och det bortre glastrapphuset när du ska ner. Vi har skyltat med pilar på golvet och i trapphusen.
  • använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den. Endast ett sällskap åt gången i hissen.

Det kan verka lite krångligt, men allt vi gör tillsammans för att undvika trängsel har betydelse.

Kreativa verkstan är stängd tills vidare. I verkstans lokaler intill receptionen har i stället garderob och barnvagnsparkering flyttat in. Detta för att plan 1 endast är öppet för bokade besök till Lilla Arbetets.

Varmt välkommen till oss!

Läs mer

Läs om våra kommande utställningar

Så arbetar vi för att skapa trygga besök

 

Foto: Peter Holgersson