Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

SFI

Vi är en alternativ lärmiljö för SFI där eleverna får möjlighet att utmana sig språkligt. Eleverna tränar sig på att uttrycka minnen och åsikter i utställningar som ofta tilltalar flera sinnen. Vi ställer frågor och ger uppgifter som leder till samtal. Den språkliga nivån anpassar vi efter gruppens behov. Museet representerar en miljö som är tillgänglig för eleverna även utanför skoltid. Här finns förutom utställningar även program- och familjeverksamhet och besöket kan användas som en introduktion till att eleverna besöker museet på egen hand.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Historien om Alva

Alva föddes 1906 i en fattig familj på Vikbolandet. Som 16-åring flyttade hon in till staden för att börja arbeta på Strykjärnet. Vad var det för arbete som mötte henne? Vad var det för miljö hon lämnade? Alva arbetade ända fram till pensionen inom textilindustrin och i visningen berättar museets pedagog, som iklätt sig rollen som Alva, om hennes liv.

När: tillsvidare 
Var: utställningen Alva i trapphuset 
Tid: 30 minuter 
Innehåll: dramatisering, dialog 
Kostnad: 500 kr 
Antal: max 20 elever

Skolvisning

Har du frågor kring vår pedagogiska verksamhet?

Kontakta museipedagogerna via e-post pedagogik@arbetetsmuseum.se eller telefon 011-23 17 14 under våra telefontider, kl 14-16 under vardagar.