Under 2019 händer det mer än någonsin på Arbetets museum. Vi bygger om, renoverar fasaden och öppnar flera nya, spännande storsatsningar – allt för att skapa ett ännu bättre museum för våra besökare. Under tiden har museet öppet precis som vanligt, men tidvis kan det vara lite stökigt. Vi hoppas att ni har tålamod med oss och vi tror att ni kommer att gilla resultatet!

Här är några av de nyheter du kommer att hitta på museet under året:

Plan 1 (källaren): Nytt vardagsrum för familjer och våra yngre besökare

Plan 1 blir en trivsam och fantasifull miljö för avkoppling, lek och lärande. Här bygger vi en ny, generationsöverskridande utställning om svensk arbetslivshistoria. På plan 1 hittar du även i fortsättningen garderob, toaletter, matsäcksrum och barnvagnsparkering.

Plan 2 (entréplan): Jobblabb, experimentverkstad och ny reception och butik

Bakom planket på plan 2 bygger vi en ny, inbjudande reception och butik, som båda ska stå klara i maj. Här bygger vi också den nya basutställningen Jobblabb och en helt ny experimentverkstad. Här kommer du som besökare kunna utmana dig själv och upptäcka dina starka sidor. Målgruppen är i första hand skolklasser och barn i åldrarna 9 till 13 år men självklart är alla välkomna. Under helgerna kommer experimentverkstaden att omvandlas till museets nya kreativa verkstad. Utställningen och verkstaden öppnar under november 2019. Tills dess har vår vanliga kreativa verkstad på plan 5 öppet som vanligt.

Plan 5: Sociala robotar

I oktober smygöppnar vår storsatsning Robot! med en utställning om sociala robotar på plan 5 där du bland annat får möta roboten Furhat. Med utställningen Robot! vill vi bjuda in till diskussion om hur robotisering, digitalisering och artificiell intelligens kan påverka våra nutida och framtida liv. Huvudöppningen är planerad till 2021.

Plan 6: Ny restaurang med Norrköpings bästa vy

På plan 6, där restaurang Laxholmen har huserat, skapas just nu en restaurang med ett helt nytt koncept. Till våren öppnar restaurang VY NKPG med mat och dryck av hög kvalitet. Tills dess är restaurangen stängd för renovering. För våra fikasugna besökare hänvisar vi till mysiga Espresso House på entréplan.

Och mycket, mycket mer…

Under året bjuder vi på många fler nya utställningar och mängder av aktiviteter. Allt det senaste hittar du i våra sociala kanaler och på www.arbetetsmuseum.se. Vi ses!

Facebook | Instagram | Youtube