I dag öppnar anmälan till Dokumentärfotosalong 2019 på Arbetets museum. Årets tema är ”Ett annat sätt att se”. Professionella så väl som amatörer från hela landet är välkomna att anmäla sig.

Från måndag 1 april fram till och med söndag 2 juni är anmälan öppen till Dokumentärfotosalongen, som arrangeras på Arbetets museum för tredje året i rad.

Årets tema är ”Ett annat sätt att se” och röstades fram under Kulturnatten 2018 av Norrköpingsbor.

– Årets tema blir väldigt spännande och kan tolkas på många olika sätt. Utifrån vårt uppdrag – att skildra arbetsliv och vardag – tror jag att detta tema kan bjuda på många intressanta motiv, säger Sara Grevlund, utställningsintendent.

De antagna fotografierna kommer att ställas ut på Arbetets museum under perioden 7 september till 10 november. Tre av de antagna kommer även tilldelas stipendium i kategorierna Juryns val av bästa bild, Juryns val av bästa bild utifrån temat samt Besökarnas val av bästa bild.

Årets jury består av: Johanna Haverlind, utställningschef, Arbetets museum Eva Dahlman, Fotohistoriker och etnolog, Centrum för fotografi Märta Thisner, fotograf

Anmälan Anmälan öppnar i dag 1 april på Arbetets museums hemsida. Anmälan kostar 250 kr och varje sökande kan skicka in 3–5 bilder. Läs mer och anmäl dig här!

Pristagare Dokumentärfotosalongen 2018 (foton i bildspelet ovan)

Juryns pris för bästa bild: Andrum av Carla Lomakka (bild 2)

Juryns pris för bästa bild utifrån temat ”I väntan på”: Yddingen av Andreas Nilsson (bild 3)

Publikens pris för bästa bild: The Milky Way av Eva Centergren (bild 4)