Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

ARBETETS MUSEUM SÖKER EN VIKARIERANDE INTENDENT PÅ 100%

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnade 1991 och har sedan dess skildrat människors arbete och vardagsliv. Vi har inga samlingar av föremål, i stället samlar vi på historiska och nutida yrkesminnen och levnadsberättelser. Utställningsverksamheten arbetar med att gestalta forskning och sätta igång spännande samtal samt har till uppgift att producera, bygga, underhålla och turnera större och mindre utställningar inom genren 3D, dokumentärt fotografi samt politisk illustrationskonst.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • projektleda och curera fotoutställningar (bland annat dokumentärfotosalongen)
  • kommunicera fotoutställningarna via museets hemsida och sociala medier
  • samordna juryarbetet av dokumentärfotopriset och prisutdelning
  • hanterar löpande fotografer, utställningsförslag mm
  • turnélägga och transportera museets vandringsutställningar
  • hantera utställningsunderhåll
  • arbeta utåtriktat och mot publikt med vernissager, pressträffar, visningar mm
  • söka för utställningsproduktioner relevanta externa finansieringar samt att återrapportera desamma
  • medverka i för tjänsten relevanta nationella nätverk
  • driva samarbetsprojekt och utvecklingsprojekt inom genren 3D-utställningar

KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHETER

Vi söker nu en drivande intendent som primärt ska arbeta med dokumentärt fotografi på museet. Du kan även komma att driva samarbetsprojekt och utvecklingsprojekt inom genren 3D-utställningar. Du är intresserad av samhällsaktuella frågor, har kunskap om bild, gestaltning och curering. Du är även van vid att projektleda och driva egna utställningsprojekt, planera och följa upp, arbeta med budget och van att arbeta och samarbeta med olika personer. Akademisk examen är ett krav och meriterande är tidigare erfarenhet av intendentskap, projektledning, arbete med fotografi, arbete i wordpress eller annat webbpubliceringsverktyg och/eller arbete med sociala medier.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person måste du vara självständig, drivande, planerande, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Du är en social person som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Arbetet kräver att du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Vi söker dig som känner igen dig i nyckelorden drivande, handlingskraftig, relationsbyggande, serviceinriktad, nyfiken, orädd, självständig, kreativ, lyhörd, flexibel och bra på att samarbeta.

ANSTÄLLNINGSFORM

Tjänsten är ett vikariat på 100 % från 1 maj fram till 31 december 2022 med ev möjlighet till förlängning. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar men arbete på helger och kvällstid förekommer. Tjänsten är placerad på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO, Unionen och Akademikerförbunden.

ANSÖKAN

Ansökan skickas till johanna.haverlind@arbetetsmuseum.se senast den 18 februari. Skriv ”Vikarierande intendent” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och löneanspråk.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Frågor om tjänsten ställs via e-post till närmaste chef Johanna Haverlind johanna.haverlind@arbetetsmuseum.se Frågor till fackliga representanter ställs till Emma Harvey, Unionen. emma.harvey@arbetetsmuseum.se

Arbetets museum vill vara en inkluderande arbetsplats och ser det som viktigt att all kompetens och olika erfarenheter tas tillvara. Alla sökanden som uppfyller kvalifikationerna för tjänsten välkomnas med en ansökan. Läs mer om Arbetets museum verksamhet, tjänsten samt vad vi står för på: www.arbetetsmuseum.se

Inför rekryteringsarbetet har Arbetets museum tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.


Praktik

När vi tar emot praktikanter är det oftast på högskolenivå inom utställning/pedagogik och forskning/arkiv. För frågor om praktik, vänligen vänd dig till mailadressen för det verksamhetsområde som du är intresserad av. Kontaktuppgifter hittar du här.


Arbetsträning

För närvarande erbjuder vi inte arbetsträning hos oss. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontanansökningar.