Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

Jobba hos oss

När lediga tjänster dyker upp lägger vi ut dem här. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontanansökningar. Just nu finns dessa tjänster lediga:


ARBETETS MUSEUM SÖKER EN ARBETSLIVSINTENDENT MED ANSVAR FÖR FINANSIERINGSFRÅGOR

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnade 1991 och har sedan dess skildrat människors arbete och vardagsliv. Vi har inga samlingar av föremål, istället samlar vi på yrkesminnen och levnadsberättelser. Arbetets museum har ett särskilt ansvar för landets ca 1500 arbetslivsmuseer och ger konsultativt stöd och arrangerar kurser runt om i landet.

I Sverige bedrivs en stor del av kulturen ute i landet av ideella krafter. Att driva ett minde museum eller en hembygdsgård kräver ofta kunskap om hur man söker medel från olika finansiärer för att få verksamheten att gå runt eller för att utveckla verksamheten. I tjänsten ingår att stödja landets arbetslivsmuseer och hembygdsföreningar genom att förmedla kunskap om möjligheter till finansiering för arbetslivsmuseer och hembygdsföreningar. Akademisk examen är ett krav och meriterande är kännedom om ideellt kulturarv. Särskilt meriterande är erfarenhet av att söka medel för externfinansierade projekt eller kunskap om EU-medel.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetsuppgifterna ingår att:

• Genomföra och ansvara för Söka pengar-kurser på arbetslivsmuseer och på hembygdsföreningar i Sverige

• Hålla föreläsningar för museinätverk, på årsmöten och vid större konferenser ute i landet

• Förmedla information på ett begripligt och pedagogiskt sätt

• Löpande bedriva omvärldsanalys och samla kunskap om möjliga medel att söka för arbetslivsmuseer och hembygdsföreningar

• Aktivt bedriva lobbyarbete för att skapa bättre förutsättningar för arbetslivsmuseer och hembygdsföreningar att söka och beviljas EU-medel och då framförallt Landsbygdsmedel.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person måste du vara lyhörd, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du är en social person som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Vi ser också att du har god förmåga att göra kvalificerade omvärldsanalyser och samla relevant statistik inom området. Du är van vid att arbeta resultatinriktat. Arbetet kräver att du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. I tjänsten ingår även en viss del administration vilket innebär att du bör vara bra på att organisera.

ANSTÄLLNINGSFORM

Tjänsten är på 100 % och arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar men resor på helger och kvällstid förekommer under vissa perioder. Tjänsten är placerad på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO, Unionen och Akademikerförbunden.

ANSÖKAN

Ansökan skickas till marinette.fogde@arbetetsmuseum.se senast den 13 mars. Skriv ”Arbetslivsintendent” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och löneanspråk.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Frågor om tjänsten ställs via e-post till närmaste chef Marinette Fogde marinette.fogde@arbetetsmuseum.se Frågor till fackliga representanter ställs till Mårten Mellberg, DIK, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se eller Emma Harvey, Unionen. emma.harvey@arbetetsmuseum.se

Arbetets museum strävar efter mångfald på arbetsplatsen. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, ålder, sexuell läggning, etnisk tillhörighet eller funktionsvariation.

Inför rekryteringsarbetet har Arbetets museum tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.


ARBETETS MUSEUM SÖKER EN INTENDENT MED ANSVAR FÖR DOKUMENTATION, INSAMLINGAR OCH ARKIV

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnade 1991 och har sedan dess skildrat människors arbete och vardagsliv. Vi har inga samlingar av föremål, istället samlar vi på yrkesminnen och levnadsberättelser.

Vi söker dig som vill utveckla och driva museets arbete med att samla in och dokumentera erfarenheter om arbete och vardagsliv, samt bevara och förmedla kunskap inom de områdena. Akademisk examen är ett krav och meriterande är tidigare erfarenheter av dokumentationer och att leda projekt.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetsuppgifterna ingår att:

• Projektleda projekt för att dokumentera och förmedla kunskap om arbetslivsfrågor, personliga berättelser och industrisamhällets kulturarv

• Delta i finansiering av projekt genom att skriva/bidra till ansökningar

• Ansvar för upprop, genomföra intervjuer och andra aktiviteter i museets insamlingsprojekt

• Förmedla resultat från insamlingsprojekt, i form av redaktörskap för böcker och skrifter, digital förmedling och bidra med underlag till förmedling genom utställningar

• Redaktörskap och forskningskommunikation för att förmedla utvalda seminarier, konferenser och andra kunskapsprojekt på museet

• Representera museet i nätverk kring samlingar

• Ansvar för löpande arkivering av museets utställningar och projekt i både analog och digital form.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person måste du vara lyhörd, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Du är en social person som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Arbetet kräver att du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt.

ANSTÄLLNINGSFORM

Tjänsten är på 100 % och arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar men arbete på helger och kvällstid förekommer. Tjänsten är placerad på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO, Unionen och Akademikerförbunden.

ANSÖKAN

Ansökan skickas till marinette.fogde@arbetetsmuseum.se senast den 13 mars. Skriv ”Intendent dokumentation och arkiv” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och löneanspråk. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! Frågor om tjänsten ställs via e-post till närmaste chef Marinette Fogde marinette.fogde@arbetetsmuseum.se Frågor till fackliga representanter ställs till Mårten Mellberg, DIK, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se eller Emma Harvey, Unionen. emma.harvey@arbetetsmuseum.se

Arbetets museum strävar efter mångfald på arbetsplatsen. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, ålder, sexuell läggning, etnisk tillhörighet eller funktionsvariation. Inför rekryteringsarbetet har Arbetets museum tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.

 


Praktik

När vi tar emot praktikanter är det oftast på högskolenivå inom utställning/pedagogik och forskning/arkiv. För frågor om praktik, vänligen vänd dig till mailadressen för det verksamhetsområde som du är intresserad av. Kontaktuppgifter hittar du här.


Arbetsträning

För närvarande erbjuder vi inte arbetsträning hos oss. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontanansökningar.