På Kulturnatten, den 26 september 2015, har vi som vanligt laddat upp med många upplevelser här på Arbetets museum. Vi har öppet 11-24, utställningarna är öppna till kl 21. För våra unga finns mycket kul att göra, bland annat en workshop där alla kan bli skräpexpert och dessutom få en liten inblick i den kommande utställningen Bamse och Dundermysteriet! Här kan du också skapa egna klistermärken, träffa Myran, skapa i kreativa verkstaden och röra på kroppen i friskis och Svettis Barngympa. Se hela programmet, tider och annat som är bra att veta nedan. Välkomna till oss!

Dagprogram

Maskinnostalgi, kl 11-16 på Laxholmstorget Träffa arbetslivsmuseer och upplev ett evenemang som låter, snurrar och pyser – för hela familjen och för alla sinnen. Medarr: ArbetSam.

Bamse och dundermysteriet – bli en skräpexpert, kl 11, plan 2. Bli en skräpexpert och få en inblick i den kommande Bamse-utställningen. Workshop 30 min. Max 20 barn åt gången. Vuxna ej inräknade. Hämta gratis biljett hos museets maskot Myran!

Träffa Myran, kl 11-15, hela huset Träffa museets maskot Myran som visar husets mysterier.

Kreativa verkstaden, kl 11-16, plan 5 Skapa själv i Kreativa verkstan! Bygg din egen mobil på temat kretslopp under ledning av museets pedagoger.

Ny utställning, kl. 11-21 Plan 7 Ta del av den nya fotoutställningen ”Jag älskar dig ända till sommaren” med Marta Bordins fotografier. Läs mer om utställningen här.

Barnjympa med Friskis och Svettis, kl. 13.30 Laxholmskällaren Kul rörelseaktiviteter! Ålder: från ca 4 år.

Skapa ditt eget klistermärke, kl 14-18 Plan 6 i Alvarummet Illustratörerna Olle Forsslöf och Elliot Alfredius från Stockholmsbaserade Peow! Studio medverkar. Drop in för barn och vuxna!

Bamse och dundermysteriet – bli en skräpexpert, kl 15 Plan 2 Bli en skräpexpert och få en inblick i den kommande Bamse-utställningen. Workshop 30 min. Max 20 barn åt gången. Vuxna ej inräknade. Hämta gratis biljett i receptionen eller hos museets maskot Myran!

Speedvisning i utställningen Framtidsland, kl. 16.30 – 18.30 Plan 5   Museets största satsning hittills invigdes förra året. Få en fördjupning och lär dig mer under en snabb introduktion. Startar varje halvtimme. Max 30 per tillfälle. Hämta gratisbiljett i receptionen.

Kvällsprogram – Musik

Sånggruppen Espri uppträder, kl.18.15–18.30 i Café Strykjärnet på plan 2.

Sensus presenterar: Silent concert, kl. 19-21 i Laxholmskällaren   Upplev ett nytt koncept: 3 band på scenen men inget ljud hörs, förutom i dina hörlurar och du kan själv växla mellan banden, bland annat Noice Noir och Amanda Ekstedth.

Soft musik i samarbete med Sensus, kl. 19-22.45 i Café Strykjärnet Hör bland annat Rönn & Kalk och soft pop med Pixie.

Restaurang Laxholmen presenterar: Heart of Stones, kl. 20-24 Plan 6 60- och 70-tals covers. Hög feststämning och rockig spelglädje.

Foto: Miguel Muñoz Rubilar