Fantasifull lekmiljö, matsäcksrum, garderob och barnvagnsparkering. När besökarna kommer till museets källare plan 1 senare i höst kommer inget att vara sig likt.

Lagom till höstlovet 28 oktober–3 november 2019 invigs Lilla Arbetets – museets stora satsning för barn och familj. Utställningen är en upplevelsemiljö där barnen genom att känna, se och höra ges möjlighet att bekanta sig med bland annat skogen, båten och gruvan –  några av de näringar som skapat det Sverige vi känner idag.

Här kan barn och vuxna utforska tillsammans och leka jobb. Smyg in i magasinet och lyssna på ljud som försvunnit eller förändrats. Upptäck skogens skrymslen och vrår eller kryp långt in i den mörka gruvgången och hör berget prata. Ta tåget vidare till textilmaskinen som spottar ur sig kläder och göm dig i en stor skjorta. Eller varför inte lasta båten full med varor och korsa världshaven? Skepp ohoj! Med på upptäcktsfärden finns UppfinnarJohanna.

Lilla Arbetets är tänkt för barn i åldern 3–9 år. Den är öppen både för grupper från förskola och skola och övriga besökare. Lilla Arbetets öppnar under höstlovet och har därefter öppet alla dagar.

Ett helt våningsplan för barn och familj

Stora ombyggnationer har gjorts på plan 1 för att bättre anpassa museet för barnfamiljer och skolor. Äntligen kan vi erbjuda matsäcksrum och mikrovågsugnar, barnvagnsparkering, garderob, toaletter och skötbord, allt samlat på ett gemensamt våningsplan på museet. Förhoppningen är att Lilla Arbetets blir en mötesplats för såväl skolor som barnfamiljer i Norrköping.

På lördagar och söndagar går det också att besöka Kreativa Verkstan där barn och vuxna skapar tillsammans.