Snart är det dags för julmarknad på Arbetets museum igen. I år siktar museet på att fördubbla antalet utställare genom att bjuda in småskaliga designers, konstnärer och hantverkare.

Sedan början på 2000-talet har Arbetets museum anordnat Rättvis Julmarknad. Under devisen ”köp klappar som gör gott på flera sätt” har icke vinstdrivande organisationer sålt varor till norrköpingsborna.

I år kommer museet dock vrida på inriktningen lite. Marknaden kommer fortsatt vara öppen för ideella föreningar men också samla småskaliga designers, konstnärer och hantverkare, från såväl Östergötland som andra delar av landet.

Vi kände att det var dags för något nytt och ser det här som en positiv utveckling av vår traditionsenliga julmarknad, där ideella organisationer möter småskaliga konsthantverkare. Vi vill att det ska upplevas som en julmarknad med mycket hjärta”, säger Mårten Mellberg, programansvarig Arbetets museum.

Den nya julmarknaden går under namnet Rättvis design- och hantverksmarknad och äger rum lördag den första advent, 27 november kl. 10-16.

”Vi hoppas på att minst få in ett femtiotal utställare, så det blir ju en rejäl ökning mot tidigare år, säger Frida Enebro, projektledare för marknaden. ”Det blir en bred blandning med utställare som gör allt från almanackor och smycken av glas till roliga barnkläder och återbruksdesign. En upplevelse, där besökarna kan köpa helt unika julklappar.”

Vill du vara med och ställa ut på marknaden? Skynda dig att ansöka innan den 15 november här: https://form.jotform.com/212914963854061

Kontaktuppgifter Frida Enebro, 0733-858 858, frida@enebro.se

Mårten Mellberg, 011-23 17 23, marten.mellberg@arbetetsmuseum.se