FÖR DIG SOM BESÖKER MUSEET MED BARN

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.

BOKA ALLTID TID FÖR GRUPPBESÖK

Hör av er i förväg och boka en tid för ert besök, även om ni väljer att besöka museet på egen hand. Du bokar genom att skicka in en visningsförfrågan.

FÖR DIG MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Vi har två parkeringar för dig med parkeringstillstånd. De finns på Laxholmstorget, i anslutning till museet. Varje parkeringsplats har en bredd på 5,9 meter och avståndet till vår entré är 31 meter.

Huvudentrén är försedd med ramp och automatiska dörröppnare. Rampens lutning är 1:17. Vid huvudentrén finns en porttelefon, där du kan meddela ankomst om dörröppnarna skulle vara avstängda.

Hiss finns på gatuplanet, och du kan ta dig till alla våningsplan i museet. Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.

RWC finns på plan 1 och 2 (samt plan 6 under restaurangens öppettider).

Ledar- och servicehundar är välkomna på museet.

Vår största konferenslokal Folksamsalen är utrustad med hörselslinga.

Våra pedagoger har lång erfarenhet av att guida grupper/personer med särskilda behov. Var noga med att tala om vilka önskemål du har när du bokar visning.

MATSÄCKSRUM

Matsäcksrum hittar du på plan 1, längst ner i huset.

FÖRVARING

Om du behöver låsa in föremål så finns det ett antal skåp på plan 1.

ENGELSK TEXT I UTSTÄLLNINGARNA

Informationsblad på engelska finns intill ingången till samtliga utställningar.

 

Kontakt

Vill du ha mer information, hjälp att boka eller ställa frågor, kontakta oss via e-post pedagogik@arbetetsmuseum.se eller telefon 011-23 17 14 under våra telefontider: tisdagar och torsdagar kl. 14–16.

Boka visning