På gång

Sommar i Kreativa Verkstan

Välkommen till Kreativa verkstan i sommar! 17 juni till 18 augusti har verkstan öppet mån-fre kl. 10-16, lör-sön 11-16. I Kreativa verkstan arbetar vi med sjöfartstema i sommar. Skapa fiskar, hajar, bläckfiskar, snäckor eller sköldpaddor i återvunnet material. Gör en mobil av en galge och häng upp dina skapelser i. För den som hellre vill bygga båtar eller skepp kan du ta träbitar och bygga ett skrov och sen dekorera med tyger i olika färger och annat smått och gott. För barn tillsammans med vuxna. Fri entré. Samarr: Folkuniversitetet. OBS! På midsommarafton och midsommardagen har Arbetets museum och Kreativa verkstan stängt.

Kvällsöppet under O-Ringen

Arbetets museum har utökade öppettider under O-Ringen. Här finns mängder av upplevelser för alla åldrar. Välkomna till oss!

Under O-Ringen 21–27 juli har Arbetets museum utökade öppettider: Mån–fre 0920, lör–sön 11–17 På Arbetets museum finns något för alla - spännande utställningar och aktiviteter för både stora och små. Vi har fri entré. Välkomna till ett hus fullt av upplevelser! Aktuella utställningar - just nu har vi utställningar om kvinnlig rösträtt, övergivna platser, utrotningshotade ljud, Norrköpings moderna historia och mycket mer. Kreativa verkstan - vår skaparverkstad där barn och vuxna skapar tillsammans av återvunnet material. Läs mer om våra aktiviteter för barn & familj    

Girls, Girls, Girls

Ögonblick mellan styrka och sårbarhet

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Vi bygger om!

Under våren bygger vi ny butik och reception. Vi har öppet som vanligt men med begränsat sortiment. Till sommaren fyller vi butiken med nyheter. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

Nu har Restaurang VY öppnat! På plan 6 i Strykjärnet kan du njuta av vällagade smakupplevelser och härlig atmosfär.

Läs mer