Förboka ditt besök till Lilla Arbetets

Förboka ditt besök här, det är gratis!

På gång

Rättvis design- och hantverksmarknad

Snart är det dags för julmarknad på Arbetets museum igen. I år siktar vi på att fördubbla antalet utställare genom att bjuda in småskaliga designers, konstnärer och hantverkare.
Vi kommer dock fortsatt att bjuda in de ideella organisationer och föreningar som brukar vara hos oss och vars engagemang för en bättre värld har varit marknadens hjärta.
Den nya julmarknaden går under namnet Rättvis design- och hantverksmarknad och äger rum lördag den första advent, 27 november kl. 10-16.
Vill du ställa ut på marknaden? Anmäl dig här: https://form.jotform.com/212914963854061

SNART ÖPPNAR DIGITOPIA

Äntligen! Den 4 december är det premiärdags för storsatsningen Digitopia på Arbetets museum. En ny utställning där du får dyka ner i de stora framtidsfrågorna kring ny teknik, jobben och livet.  Såhär säger vår museidirektör Niklas Cserhalmi om utställningen:
”Digitopia är det största som hänt på museet på flera år – men digitaliseringen är också vår generations största förändring. Artificiell intelligens, digitalisering och robotisering stöper om våra arbetsliv och vardagsliv redan idag. Hur ska medborgare och arbetstagare kunna påverka och styra utvecklingen? Idag driver Facebook och andra stora företag utvecklingen och vi som arbetstagare och medborgare anpassar oss. Utställningen Digitopia vill bidra till att göra det möjligt för fler att diskutera och fundera på hur vi vill att våra arbetsliv och vardagsliv ska se ut med de nya teknikerna.”
Digitopia vill väcka tankar om hur ny teknik påverkar livet för oss människor. Hur påverkas jobben i framtiden? Vad händer när gränsen mellan jobb och fritid blir otydlig? Var och när tycker vi att det är okej att robotar används? Sedan ett år tillbaka har våning 5 på museet varit stängd med ett febrilt arbete bakom kulisserna. Arbetet med utställningen har involverat allmänhet, konstnärer, kulturaktörer och forskare i och utanför Norrköping. I utställningen möter du bland annat en två meter hög interaktiv ”vårdvarelse” – designad av ett förskolebarn och gestaltad av Sahar Burhan tillsammans med Östgötateatern.
”Det är oerhört spännande att äntligen få dela med sig av allt hårt arbete med utställningen. Vi har hållit på med projektet under en lång tid nu och att få se det komma samman för en större publik känns fantastiskt. Jag hoppas att Digitopia blir en plats som våra besökare kan återkomma till för att reflektera över utställningens teman”, säger Josefine Höijer, intendent på Arbetets museum och projektledare för utställningen.

Bakgrund

Digitopia är efterföljare till succéerna Industriland (invigdes 2007) och Framtidsland (vinnare av Årets utställning 2014). Utställningen produceras av Arbetets museum med finansiering av bland andra forskningsrådet Forte/Svenska ESF-rådet samt Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

UTSTÄLLNINGAR

Läs om aktuella och kommande utställningar

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Museibutiken

Välkommen in!

Välkommen in till oss på entréplan, vi har öppet tisdag-lördag kl. 9.00-16.00.

För att se mer av vårt sortiment följ oss på Instagram @butikenarbetetsmuseum eller klicka här för ett smakprov av vårt utbud.

Boka gruppbesök

Skola eller vuxengrupp? Visning med guide eller gå på egen hand? Boka här!

Skola & förskola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Trygga besök på Arbetets museum

Här kan du läsa mer om hur coronapandemin påverkar ditt besök och vår verksamhet.

Läs mer

Virtuell fotosalong

Besök Dokumentärfotosalongen digitalt!

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Öppettider

Arbetets museum är öppet kl. 9–16 tisdag–lördag. Till barnutställningen Lilla Arbetets måste du förboka ditt besök. Till resten av museet krävs ingen förbokning.

Boka ditt besök till Lilla Arbetets
Bokning för skola & förskola

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

På plan 6 hittar du restaurangen med smakupplevelser utöver det vanliga och Norrköpings bästa utsikt.

Läs mer