På gång

Helgverkstad på temat: PAPPER

Nu gör vi egna papper, och skapar med papper! I Kreativa verkstaden får du nu testa att göra ditt eget papper och sedan se vad vi kan skapa av papper. Vi viker och bygger tillsammans med hjälp av papper och kartong. Kreativa verkstaden är öppen lördagar & söndagar kl 12–16. För både stora och små, men barn vistas i verkstaden endast i vuxens sällskap. Fri entré. Samarr: Folkuniversitetet.

Ny utställning med Magnus Bard

Lördag den 20 januari öppnar vi en ny temautställning i EWK-museet. Det är Magnus Bard som bjuder på en retrospektiv utställning där han visar flera decenniers produktion med bilder alltifrån den svenska pressen till de stora internationella utställningarna. Magnus Bars satir har regelbundet publicerats i bland annat DN och Kommunalarbetaren. Han har också arbetat som illustratör på SVT:s nyhetsredaktioner och reklamtecknarstudion Rithuset i Stockholm. Mellan 1998 och 2015 var han fast anställd som tecknare på Dagens Nyheters ledarredaktion. Idag anlitas han av Dagens Nyheter som frilansande tecknare. Utställningen visas från den 20 januari till och med 1 maj 2018.  

Utställningar vi minns

Läs mer om några av våra populäraste utställningar från museets 25-åriga historia.

Inför Arbetets museums 25-årsjubileum samlade vi utställningsaffischer från de utställningar som vi minns lite extra. Urvalet är gjort av nuvarande medarbetare, tidigare medarbetare och representanter från vår vänförening. Klicka på affischen för att läsa mer.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17.
Torsdagar öppet till 20.

Fri entré
Avvikande öppettider

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer