På gång

Klädloppis Musikhjälpen

Välkomna till årets stora välgörenhetsloppis! Onsdagen den 12/12 mellan klockan 9-18 öppnar vi portarna för vinterns varmaste loppis! Kom till Arbetets museum för att fynda snygga, återälskade plagg! Du bestämmer själv vilket belopp du vill ge för plagget och pengarna går oavkortat till Musikhjälpens insamling. Hur funkar det? Onsdag den 5/12 börjar insamlingen av kläder - nu kan du lämna in hela och rena kläder på Arbetets museum i Norrköping. Insamlingen pågår fram till 11/12 17.00. Onsdagen den 12/12 klockan 09.00 slår vi upp portarna för den stora klädloppisen, passa på att fynda dina julklappar här! Du som besökare strosar runt, fikar, myser och fyndar bland alla fina insamlade kläder. När du sedan har hittat plaggen du vill ha, swishar du valfritt belopp till vår insamlingsbössa och TAADA du har inte bara fått nya fina kläder, du har också gjort världen lite bättre!

Endast förbokningar i restaurangen fram till jul

Från och med måndag 26:e november är det inte längre någon lunchservering i Restaurang Laxholmen på plan 6. Restaurangen har endast öppet för konferensgäster och förbokade julbord fram till jul. Vill du boka julbord på Restaurang Laxholmen? Mejla restaurang@laxholmen.net

Natt på museet

Vill du övernatta på Arbetets museum, i Sveriges vackraste industribyggnad Strykjärnet?

Nu har du chansen! Under Musikhjälpen 2018 auktionerar vi ut fyra övernattningar i huset – alla med sin unika karaktär. Natt på museet – Musikhjälpen anordnas av Arbetets museum med vår huvudpartner Vy Nkpg. Stort tack även till Espresso House, Elite Grand Hotell Norrköping och Östgötateatern

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Restaurang

Ingen lunchservering. Endast förbokningar fram till jul.

Vill du boka julbord på Restaurang Laxholmen? Mejla restaurang@laxholmen.net