På gång

Café Planet: Biologisk mångfald

Miljö och biologisk mångfald är valfrågor som Naturskyddsföreningen kommer lyfta fram till valdagen 9 september. De kommer berätta om sitt arbete kring dessa frågor på Café Planet den 26 april. Då Café Strykjärnet har stängt kommer vi vara på annan plats i huset. Vi samlas i museets reception.

Gå med i vårt publiknätverk!

Nu startar Arbetets museum ett publiknätverk för att bli ännu bättre. Gillar du Arbetets museum? Vill du hjälpa oss att göra ännu bättre utställningar och annan verksamhet och nå ut bättre med vårt budskap? Då är publiknätverket något för dig! Vi söker dig som
  • Gillar Arbetets museum
  • Har besökt museet minst två gånger under det senaste året – utställningar, kreativa verkstan, programverksamhet etc (ej endast butik, restaurang, café)
  • Är 15 år eller äldre
Det här vill vi ha av dig Tre till fem gånger per år kommer du få ett mejl av oss med några korta frågor. Frågorna kan handla om aktuella eller kommande utställningar, programpunkter eller annat. Frågorna tar ca 5-10 minuter att besvara. Vi lämnar naturligtvis inte ut din e-postadress till tredje part. Genom din medverkan får vi svar på flera frågor som är viktiga för oss: Hur intressant tycker du att den här kommande utställningen låter? Hur spännande är den här programpunkten? Genom vilken eller vilka kanaler (Facebook, tidningar, evenemangskalender etc) får du information om museet? En eller två gånger per år kommer vi dessutom bjuda in till mingel här på museet. Då får du en förhandstitt på en utställning eller en chans att träffa t ex en aktuell fotograf eller utställningsproducent. Dessutom får du en chans att över lite tilltugg eller fika träffa oss som jobbar på museet och berätta vad Du tycker. Det här får du som medlem i vårt publiknätverk
  • Förhandsvisningar av aktuella utställningar där du får träffa fotografer eller utställningsproducenter några gånger per år.
  • 10% rabatt i museibutiken
  • Sist men inte minst: tillfredsställelsen av att dina synpunkter hjälper Arbetets museum att bli ännu bättre!
Har du frågor? Kontakta Mårten Mellberg på info@arbetetsmuseum.se eller 011-231723.  

Dokumentärfotosalong

Ansök till Dokumentärfotosalongen 2018!

Här kan du ansöka till 2018 års upplaga av Dokumentärfotosalongen.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17.
Torsdagar öppet till 20.

Fri entré
Avvikande öppettider

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer