På gång

Helgverkstad på temat: MAT

Varifrån kommer maten vi köper, vilken mat kommer vi att äta i framtiden och hur gör man egentligen en köttbulle eller en tomat? Nu är temat ”mat” i kreativa verkstaden. Här kan du skapa dina egna framtidsmåltider, skriva recept och rama in, skapa en kokbok eller göra i ordning en egen liten odling. Museets pedagoger hjälp-er till och inspirerar. Endast fantasin sätter gränser! Välkomna. Kreativa verkstaden är öppen lördagar & söndagar kl 12–16. För barn mellan ca 3-12 år, endast i vuxens sällskap. Fri entré. Samarr: Folkuniversitetet.

Strykjärnet fyller100 år

I år fyller byggnaden Strykjärnet 100 år! För att uppmärksamma detta bjuder Arbetets museum in till 100-årskalas, på lördag den 9 december. Flera aktiviteter är planerade under dagen, bland annat den filmprojektion i några fönster på våning 3 som berättar om husets historia och som ses kvällstid från Laxholmstorget. Vi inviger dessutom våra nya berättarstationer som ger mer information om byggnaden och den industri som en gång i tiden sysselsatte upp emot 600 personer. Vid några tillfällen under dagen välkomnar vi våra besökare till en tidsresa i form av en modevisning med musik, där vi gör nedslag i Strykjärnets – och Norrköpings – historia. Vi bjuder också på fika - och på några överraskningar; bland annat spelar vårt kommunalråd Lars Stjernkvist en viktig roll under dagen – eller kanske flera... Se hela programmet med hålltider på vår hemsida.

Läs mer om Strykjärnets historia

På vår hemsida kan du läsa mer om Strykjärnets historia, med bilder där du kan se hur det såg ut då, och hur det ser ut idag. Läs och se mer här.

Utställningar vi minns

Läs mer om några av våra populäraste utställningar från museets 25-åriga historia.

Inför Arbetets museums 25-årsjubileum samlade vi utställningsaffischer från de utställningar som vi minns lite extra. Urvalet är gjort av nuvarande medarbetare, tidigare medarbetare och representanter från vår vänförening. Klicka på affischen för att läsa mer.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer