På gång

Helgverkstad på temat: MAT

Varifrån kommer maten vi köper, vilken mat kommer vi att äta i framtiden och hur gör man egentligen en köttbulle eller en tomat? Nu är temat ”mat” i kreativa verkstaden. Här kan du skapa dina egna framtidsmåltider, skriva recept och rama in, skapa en kokbok eller göra i ordning en egen liten odling. Museets pedagoger hjälp-er till och inspirerar. Endast fantasin sätter gränser! Välkomna. Kreativa verkstaden är öppen lördagar & söndagar kl 12–16. För barn mellan ca 3-12 år, endast i vuxens sällskap. Fri entré. Samarr: Folkuniversitetet.

Bilder som uppträder

På lördag den 25 november 2017 öppnar vi en ny spännande och interaktiv utställning som heter Marken under dina fötter. Bakom utställningen står konstnärsduon Performing Pictures som består av Geska och Robert Brečević. I utställningen Marken under dina fötter visas ett femtontal digitala bilder och interaktiva videoinstallationer som reagerar med dig och dina rörelser. När du närmar dig bilderna händer något; personerna som porträtteras tittar upp, faller bakåt eller vänder sig om. En spännande utställning som passar både stora och små. Performing Pictures är en artistduo grundad i Stockholm 2004 av Geska Helena Brečević och Robert Brečević. Robert är filmare och konstnär, och även programmerare och mjukvaruutvecklare med spetskompetens inom interaktiv video och spel. Geska är konstnär och producent, utbildad film- och teatervetare och med en bakgrund som frilansande redaktör, film och dramakritiker. På lördag den 25 november kl 14.00 öppnar vi utställningen. Då finns konstnärerna på plats och kan berätta mer om sina verk; bilderna som uppträder. Marken under dina fötter visas under perioden 25 november 2017-11 februari 2018.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.