På gång

Ansiktsmålning på Sommarlovet

BLI ETT VILT ELLER TAMT DJUR I MIN DJURISKA PARK! Du har väl inte missat utställningen Min Djuriska Park på Arbetets museum? Mystiska saker händer på museet på natten - vi behöver barnens hjälp för att lösa skräpgåtan! ANSIKTSMÅLNING! Varje tisdag, torsdag och lördag kl 12-15 under sommarlovet (19 juni - 18 augusti) kan alla barn förvandlas till ett vilt eller tamt djur. Gratis. Välkomna!

Mer öppet på museet!

Sedan starten 1991 har Arbetets museum haft fri entré och generösa öppettider, 11-17, 359 dagar per år. Från och med 1 juni 2018 går Arbetets museum ett steg längre och öppnar hela huset från kl 09.00 på vardagar. Lördagar och söndagar öppnar huset som vanligt kl 11. - Satsningen på utökade öppettider på vardagar är ett svar bland annat på önskemål från föräldralediga med morgonpigga barn. Vi hoppas att vi på detta sätt blir mer tillgängliga för våra besökare, berättar Helena Karlsson, avdelningschef Arbetets museum. Tanken är att satsningen ska vara långsiktig och gälla tills vidare.

Min djuriska park

Hjälp detektiven lösa skräpgåtan!

Vad händer egentligen på museet på natten? Larmet går trots att ingen är här, och personalen möts av skräp och kaos när de kommer på morgonen. De börjar känna sig lite skraja. Efter krismöte med museiledningen har orsaken till problemen diskuterats vilt; men alla är överens om att allt började när den nya utställningen om djur kom till museet.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.