På gång

Cykelköket på Arbetets museum

Cykelköket i Norrköping är en gör-det-själv-verkstad där man kan laga, bygga eller fixa sin cykel. Kom för att laga din cykel, hjälpa andra, donera din skrotcykel mm.Ingen föranmälan, bara att dyka upp. Under hösten 2018 har Cykelköket Norrköping sin hemvist på plan 5 på Arbetets museum. Cykelköket har öppet torsdag 17–20 under perioden 13 september – 20 december.

Rätta svaren på Ljudquizet från kulturnatten

Kulturnattenaffisch, Illustration: Sandra Björn Tack till alla fantastiska besökare som kom och deltog i våra aktiviteter under kulturnatten! Vi blev jätteglada att så många lämnade svar på Ljud Quizen! De rätta svaren var:
  • Ljud 1: Biografmaskinist i arbete
  • Ljud 2: Piskning a matta
  • Ljud 3: Handmjölkning
  • Ljud 4: Smed som slår av stål
  • Ljud 5: En blyertspenna som vässas
Vinnare var Lars Berglund från Åby.

RÖSTA HÄR!

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Restaurang

Laxholmen öppnar igen i ny regi. Lunchbuffé mellan kl 11 – 14 varje vardag.