På gång

Sportlov på Arbetets museum

Välkommen till museet under sportlovet. Vi har öppet alla dagar och erbjuder många olika aktiviteter. Fri entré till allt. LILLA ARBETETS  hela veckan Ett helt våningsplan för barn & familj! Här kan ni leka jobb och  utforska de spännande miljöerna tillsammans. Med på färden  finns UppfinnarJohanna. Endast i vuxens sällskap. Mån–fre 9–17, lör–sön 11–16.30.  Plan 1. JOBBLABB  hela veckan Den 15 februari 2020 öppnar vår nya storsatsning Jobblabb – ett färgsprakande  upptäckarlabb med fokus på arbetslivet. Möt Jobbhjältarna och få koll på  dina och andras superkrafter! Tis–fre kl 13 Vår pedagog introducerar och  berättar mer om utställningen. Tar ca 15 minuter. Fri entré. Plan 2. KREATIVA VERKSTAN  hela veckan Bygg ditt eget tåg av återvunnet material. Pappersrullar kan bli till vagnar  för passagerarna att sitta i och ett mjölkpaket blir en förarhytt, eller nåt helt annat! Mån–fre 11–16 & lör–sön 12–16. Plan 5. Endast i vuxens sällskap.  Samarr: Folkuniversitetet. Fri entré. Plan 5. MUSEIDECKARNA Självgående aktivitet. Mer info i receptionen. FÖRSKOLA & SKOLA Skolgrupper är välkomna att besöka Lilla Arbetets och  Kreativa Verkstan i mån av plats. Det är helt gratis. Boka gärna ert besök i förväg på www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan. Vi tar tacksamt emot föranmälningar av större grupper så vi har koll på hur många besökare vi kan förvänta oss. Om ni vill besöka Kreativa Verkstan är det bara att dyka upp. Vi tar dock inte emot förbokningar och kan inte heller reservera någon plats. ÄTA OCH FIKA Restaurang Vy på plan 6 har öppet hela veckan, serverar lunchbuffé och har alltid ett barnalternativ. Barn äter för 55:- Espresso House på entréplan erbjuder varma och kalla drycker, fika och lättare rätter. Matsäcksrum finns i källaren. WORKSHOPS I JOBBLABB för skolklasser erbjuds med start 24 feb.

SVÄRTA: SISTA CHANSEN

Visas t.o.m. 23 februari!

Under sportlovsveckan är det slutspurt för Svärta – Svenska fotografer i den tunga industrin 1968–1974, som visas sista dagen 23 februari. Ta chansen att se ett tidsdokument som berör, signerat Yngve Baum, Jean Hermanson och Odd Uhrbom. Läs mer om utställningen Foto: Jean Hermanson

Jobblabb

Upptäck dina superkrafter! Jobblabb öppnar 15 februari

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Höstens nyheter är här!

Nu har vi fyllt butiken med höstens roliga och fina nyheter såväl som gamla favoriter. Välkommen in i vår nyrenoverade museibutik!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-29 feb har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

Nu har Restaurang VY öppnat! På plan 6 i Strykjärnet kan du njuta av vällagade smakupplevelser och härlig atmosfär.

Läs mer