Information om coronaviruset

Här hittar du aktuell information om coronaviruset Covid-19, hur det påverkar ditt besök och vår verksamhet.

Vi öppnar igen 16 juni

… men Lilla Arbetets tyvärr fortsatt stängt. Varmt välkomna till museet!

Den 16 juni öppnar vi portarna för besökare igen! Vi har anpassat verksamheten för att kunna ta emot våra besökare på ett tryggt sätt, utan vernissager eller andra folktäta evenemang. I sommar bjuder vi på både nya utställningar och småskaliga familjeaktiviteter. Öppettiderna blir begränsade till tisdag–lördag 9–16.

Sommarkul för familjer

Lilla Arbetets är tyvärr fortsatt stängt över sommaren eftersom utställningen består av många mindre rum som gör det svårt att hålla avståndet till varandra. Även Kreativa verkstan kommer att ha uppehåll tills vidare. Men för familjer finns det massor att upptäcka på museet. Testa våra olika detektivspår, en klurig familjeaktivitet som är perfekt för det lilla sällskapet. Missa inte heller utställningarna Jobblabb och Hej robot!

Banbrytande foto och politisk illustration

På museets många våningsplan visas en uppsjö av utställningar för alla åldrar. Några av dem hade knappt hunnit öppna när coronakrisen slog till, andra är helt nya för sommaren. I EWK-museet på plan 3 visas EWK-bilder i urval av satirikern Karin Sunvisson. Här visas även den nya utställningen Med pennan genom glastaket, med 100 bilder från Women Cartoonists International Award. På plan 7 visas normkritiska Möt blicken av Emilia Bergmark-Jiménez fram till 25 juli och Thomas H Johnssons landsortsskildring Swedish Blue I till 11 juli.

"Det nya normala" på museet

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Museet vidtar olika försiktighetsåtgärder för att undvika trängsel och smittspridning. Det handlar bland annat om att se till att det finns god tillgång till handtvätt och handsprit, avståndsmarkeringar och annan skyltning samt utökad städning av extra utsatta ytor som räcken, handtag och pekskärmar. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att minimera risken för trängsel och smittspridning och vad du kan göra för att skydda dig själv och andra. Det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: tvätta händerna ofta och noga, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare. Arbetets museum följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Häng även med i museets sociala kanaler så får du koll på det senaste från verksamheten. Där hittar du korta filmer med introvisningar, intervjuer, bakom kulisserna-material och mycket mer. Facebook | Instagram | YouTube Läs om sommarens utställningar www.arbetetsmuseum.se/utstallningar

Möt blicken

Fotografi som utmanar reklamvärlden

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Swedish Blue I

Ekon från ett Sverige i radioskugga

Butik

Välkommen in i butiken!

Nu har vi fyllt butiken med vårens roliga och fina nyheter såväl som gamla favoriter. Välkommen in i vår museibutik!

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Öppettider

Med anledning av coronaviruset har vi för närvarande stängt. Vi öppnar igen 16 juni med öppettiderna tisdag-lördag 9-16. Läs mer

Fri entré

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

Nu har Restaurang VY öppnat! På plan 6 i Strykjärnet kan du njuta av vällagade smakupplevelser och härlig atmosfär.

Läs mer