På gång

Samtal om: Konspirationsteorier

Låg USA:s regering bakom 9/11? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Ljuger medierna för oss? Styrs världen egentligen av hemliga sällskap, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det. Konspirationsteorierna sprider sig som en löpeld, inte minst på nätet och i sociala medier. Hur uppstår och sprids konspirationsteorier? Vilka tror på dem och varför? Och varför är de så vanliga just nu? Författaren och journalisten Kent Werne ger en guidad tur genom Konspirationstänkandets värld utifrån sin uppmärksammade bok "Allt är en konspiration – en resa genom underlandet." Under kvällen medverkar också forskaren Richard Öhrvall från Linköpings universitet. Arbetets museum torsdag 24 januari kl 18 Fri entré. Arrangeras i samarbete med LiU, Folkuniversitetet och Arbetets museums vänförening.

Restaurangen stängd för renovering

I vår öppnar Restaurang VY på plan 6

I vår får Restaurang Laxholmen på plan 6 en helt ny skepnad och blir Restaurang VY. Tills dess är restaurangen stängd för renovering. För våra fikasugna besökare hänvisar vi till Espresso House på entréplan. Öppettider Espresso House För mer information om Restaurang Laxholmen, se www.laxholmen.net.  

Kontakt Restaurang Laxholmen

Restaurang Laxholmen Konferens och Festvåning 602 21 Norrköping Tel: 011-23 17 90 restaurang@laxholmen.net

100 % kamp

En kraftfull utställning om rättighetskamper i Sverige

19 januari – 5 maj 2019 Rättigheter är en grundstomme i ett jämlikt och demokratiskt samhälle. Rösträtt, rätten att leva, bo arbeta och älska på lika villkor – det är exempel som många ser som en självklarhet i Sverige idag. Dessa rättigheter har inte uppstått av sig själva, de är resultatet av olika kamper som förts. Men vad händer om vi tar dessa rättigheter för givet?

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Nyheter i butiken!

Nu har vi en massa nyheter i sortimentet! Du hittar en blandning av unika och roliga prylar till dig själv och dina nära och kära. I butiken finns allt från ny svensk design och hantverk till ekoleksaker och böcker. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang

Restaurang Laxholmen har stängt för renovering och öppnar igen i vår som Restaurang VY.

Läs mer