På gång

Vernissage: Girls, Girls, Girls

Välkomna på vernissage! Fotograf Julia Peirone medverkar. OM UTSTÄLLNINGEN ”Tjejerna jag plåtar är offer för en blick men de är också starka och har makten över din blick” Fotografen Julia Peirone har sedan debuten vid millennieskiftet utforskat identitet och den fotografiska bilden, ofta med fokus på unga kvinnor i serier som speglar barndomens och vuxenblivandets sidor kring sårbarhet, skam och sexualitet. Framförallt intresserar sig Peirone för hur verkligheten existerar genom bilden och hur vi genom betraktandet möter oss själva. Peirone ställer frågor kring vad en fotografisk bild kan vara och vad den kan göra, vad som är dess styrkor och begränsningar. I en tid som präglas av social medier och en bildkultur som blir alltmer självcentrerad blir det okontrollerade och sårbara viktiga teman. Peirone arbetar ofta med castingprocesser och förberedelser där omtagningar, ögonblick och misslyckanden får framskjutna positioner. Hennes fotografier blir undersökningar av tillstånd, bildspråk och sociala normer som speglar kraven utifrån. Genom detta utmanar hon relationen mellan betraktaren och den betraktade, och det blir avgörande för tolkningen av bilderna huruvida betraktaren är man eller kvinna. Utställningen Girls, Girls, Girls visas på Arbetets museum 25 maj–25 augusti 2019.

Förtidsröstning pågår!

Nu pågår förtidsröstning på Arbetets museum i valet till Europaparlamentet. Alla som är röstberättigade i valet kan förtidsrösta fram till lördagen den 25 maj. Det är medborgarna i EU-länderna som i allmänna val röstar fram ledamöterna i Europaparlamentet. Ledamöternas uppdrag är att företräda folkets intressen när Europaparlamentet beslutar om nya lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentet tar också beslut om EU:s budget och ska kontrollera och godkänna EU-kommissionen. Förtidsröstningen på museet har öppet 11-16 alla dagar mellan 8-25 maj. Torsdagar har förtidsröstningen öppet 11-19. På själva valdagen 26 maj är det endast personer som tillhör valdistrikt Campus som kan rösta på museet. Du hittar förtidsröstningen på entréplan.

Övergivna platser

Sällsamma vykort från ett Sverige som fallit i glömska

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn.

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Butik

Vi bygger om!

Under våren bygger vi ny butik och reception. Vi har öppet som vanligt men med begränsat sortiment. Till sommaren fyller vi butiken med nyheter. Välkommen in!

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Sök i EWK-databasen

Sök bland Ewert Karlssons alla alster

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Husets historia

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.

Läs mer

Restaurang VY

Nu har Restaurang VY öppnat! På plan 6 i Strykjärnet kan du njuta av vällagade smakupplevelser och härlig atmosfär.

Läs mer