Hurra! Den 23 mars öppnar vi åter Arbetets museum – men vi tar endast emot förbokade besök. 

Bokning för privatpersoner

Bokning för förskolor & skolor

Till att börja med är det utställningarna Lilla Arbetets och Jobblabb på plan 1 och 2 som blir bokningsbara. Bokningspassen för privatpersoner ligger tisdag–lördag kl. 9–16.

Skolor kan boka in sig på digitala visningar av Jobblabb. Förskolegrupper är välkomna att boka in sig i Lilla Arbetets på egna pass på måndagar. Skola och förskola bokar som vanligt in sig via www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan.

Museets foto- och satirutställningar på plan 3 och 7 planeras öppna senare i vår. Då tar Nina Hemmingsson plats på museet med den nya utställningen ”Jag har väntat så länge”. Dessutom öppnar Elisabeth Ubbes ”Kärlekens kraft” samt Julia Lindemalms ”Katt People”.

När du har bokat

När du har bokat ditt besök och kommer till museet kommer du att upptäcka en del nyheter. För att undvika trängsel har vi infört separat in- och utgång och separata trapphus för upp- och nedpassering i huset. Du går in via vår entré som vanligt, men när du ska lämna museet vill vi att du använder utgången i glastrapphuset i bortre änden av huset.

Använd trapphuset närmast receptionen när du ska upp i huset, och det bortre glastrapphuset när du ska ner. Vi har skyltat upp med pilar på golvet och i trapphusen för att det ska vara lätt att hitta.

Det kan verka lite krångligt, men allt vi gör tillsammans för att undvika trängsel har betydelse.

Kreativa verkstan är stängd tills vidare. I verkstans lokaler intill receptionen har i stället garderob och barnvagnsparkering flyttat in. Detta för att plan 1 endast är öppet för bokade besök till Lilla Arbetets.

Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den. Endast ett sällskap åt gången i hissen.

Läs mer

Läs om våra kommande utställningar

Så arbetar vi för att skapa trygga besök

 

Foto: Peter Holgersson