EWK-museets intendent, Carina Milde, höll den 18 juni ett seminarium under Europride 2015 i Riga. 50 besökare kom för att höra Carina berätta om EWK, vikten av politisk satir och för att se utställningen The Best of EWK som visas i EU-huset i Riga till och med 30 juni.

Måndagen den 15 juni inleddes Prideveckan i Lettlands huvudstad Riga. Riga var i år värd för Europride 2015 där kulturevenemang och aktiviteter pågick under hela veckan och avslutades med lördagens parad där 5 000 människor deltog. Bland annat visades The Best of EWK, en utställning med ett brett urval EWK-bilder som museets intendent Carina Milde producerat tillsammans med Svenska ambassaden i Lettland.

Foto: Åsa Wallin, Amnesty Press

Foto: Åsa Wallin, Amnesty Press

– EWK är den bästa kollegan jag haft, trots att jag aldrig träffat honom. Han öppnar dörrar för mig hela tiden och det är en ära för mig att öppna denna utställning under Europride 2015. Att skratta åt makten är viktigt. Utan satir och media har du inte ett sunt samhälle, säger Carina till Amnesty press som fanns på plats för att bevaka evenemangen i Riga.

Även Estland och Litauen har visat intresse för att visa The Best of EWK. Förhoppningen är nu att utställningen kan gå på turné även där.

– Det är roligt att intresset för EWK och politisk satir är så stort. Jag hoppas verkligen på en fortsättning för EWK-utställningen i flera länder, avslutar Carina.

Foto: Åsa Wallin, Amnesty Press