Samtal om: Tak för fattigdom

Tis 1 Mar 2016 - Tis 1 Mar 2016

Kl: 18:00 - 19:30

LO:s tidigare chefsekonom Dan Andersson har skrivit boken Tak för fattigdom – så skyddar vi demokratin. Arbetets museum bjuder in till ett samtal om boken i samarbete med REMESO och ABF.

Allt fler blir fattiga i Sverige. År 1990 var drygt en av 20 fattig. År 2025 kan den andelen ha ökat så att var femte är fattig. Med fattig avses den som har inkomster som motsvarar 60 procent av medianinkomsten för hushållen. En av 25 hade år 1990 höga inkomster och år 2025 kan det vara en av tio. Frågan är: Om fattigdom och rikedom är på väg mot nivån före rösträttens införande, hur fungerar då demokratin?

Boken kommenteras av Kristina Mårtensson, samhällspolitisk chef på fackförbundet Kommunal och Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping. Moderator: Göran Färm.

Mer information:
Datum: Tisdag 1 mars kl. 18.00
Plats: Arbetets museum
Fri entré men anmäl dig gärna i förväg här.
Delta gärna med dina frågor!
Boken finns till försäljning på plats till ett förmånligt pris.

Kommer du direkt från jobbet? Vårt café håller öppet och kan erbjuda både vegetariskt, veganskt och glutenfritt alternativ. Museet och butiken har öppet till kl. 20.00.

Mer information:
Datum: Tisdag 1 mars kl. 18.00
Plats: Arbetets museum
Fri entré men anmäl dig gärna i förväg här.
Delta gärna med dina frågor!
Boken finns till försäljning på plats till ett förmånligt pris.