Ny utställning: Barn och krig

Lör 28 Nov 2015 - Lör 28 Nov 2015

Kl: 13:00 - 14:00

fri entré

Varmt välkomna till öppningen av den nya utställningen Barn och krig!
Lördagen den 28 november KL. 13.00 öppnar vi utställningen Barn och krig på EWK-museet. I 26 teckningar från 22 länder skildras barns utsatthet och skräck men även deras enorma livskraft. I bilderna möter vi förtvivlan och sorg men även insikten att barn, trots att de genomlider ett helvete på jorden, kan hitta till både lek och skratt.

BARNS SKILDRINGAR AV KRIG
Genom ett samarbete med S:t Johannes församling har Carina Milde och EWK-museet fått förtroendet att komplettera utställningen med teckningar gjorda av sex barn som flytt för sina liv, med bussar, till fots och över Medelhavet i överfulla gummibåtar. I teckningarna låter de oss uppleva det de upplevt. Vi får känna saknaden av kvarlämnade gosedjur och dockor, se hur glada och färgstarka solen och några moln kan vara mitt ute på Medelhavet men även möta iskalla redogörelser för att krig är på riktigt.

INVIGNINGEN
Utställningen invigs lördagen den 28 november kl 13.00. EWK-museets intendent Carina Milde hälsar välkommen. Medverkar gör bland annat diakon Elisabet Larnemark, Sultan Balkhi, violinist och skådespelare från Afghanistan, samt föräldrar till de barn som medverkar i utställningen.

Utställningen är ett samarbete med Avistegnernes Hus, Toons Mag och Stiftelsen Fritt ord.

Håll dig uppdaterad om det senaste i facebookeventet. Där meddelar vi eventuell ny information och ändringar: https://www.facebook.com/events/1676019542639447/

Välkomna!

Uppdatering 27 november 2015:
Vi har nåtts av informationen att två av de sex barn vars teckningar vi visar i utställningen Barn & Krig har utvisats. Syskonen Nour, 9 år och Abdallah, 10 år har lämnat Sverige tillsammans med sin mamma. Vi vet inte till vilket land de utvisats men däremot vet vi att barnens pappa inte är med dem. Vi är alla väldigt ledsna över detta och vi kommer sakna Nour och Abdallah och deras föräldrar på lördag när vi öppnar deras utställning. Men diakon Elisabet Larnemark, barnen Sara, Sajid, Hamsa, Salwan och deras föräldrar och vi på Arbetets museum är alla överens om att det är viktigare än någonsin att vi alla får ta del av Nours och Abdallahs berättelser via deras fantastiska teckningar. Så vi hoppas att ni alla tar er tid att komma och uppleva detta med oss på lördag.
Varma hälsningar,
Carina Milde, intendent EWK-museet
Varmt välkomna till öppningen av den nya utställningen Barn och krig!

BARNS SKILDRINGAR AV KRIG

INVIGNINGEN

Välkomna!

Uppdatering 27 november 2015:
Varma hälsningar,
Carina Milde, intendent EWK-museet