NAZISM & MOTSTÅND I NORRKÖPING 1933-1945

Tor 20 Sep 2018 - Tor 20 Sep 2018

Kl: 18:00 - 19:15

JOHAN PERWE FÖRELÄSER PÅ ARBETETS MUSEUM

I boken ”Mörkläggning” skildrar Johan Perwe hur andra världskriget och beredskapstiden speglades i Norrköping. Han fokuserar här på lokala händelser, på de ”små” personliga erfarenheterna. Är allt gömt och glömt i dag?
I boken möter vi nazismens sympatisörer, demokratins företrädare, de aktiva motståndarna, de självuppoffrande hjälparna under krigsårens vardag. Perwe lyfter fram en lokal krigshistoria, följer personer och familjer. Det kan vara tydliga tyska agenter, det kan vara kappvändare som efter kriget anpassar sig på nytt. Vi möter också flyktingar undan nazismen och efter krigsslutet de överlevande.

Passa gärna på att se utställningen ”Ragnvald Blix – karikatyrtecknaren som utmanade Hitler” i anslutning till föreläsningen.

Fri entré. Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet .
JOHAN PERWE FÖRELÄSER PÅ ARBETETS MUSEUM

Fri entré. Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet .