Kulturnatten på Arbetets museum

Som vanligt är Kulturnatten alltid bäst på Arbetets museum. Vi inviger Dokfotosalong 2024, bjuder på historisk modevisning och visar upp en mängd Arbetslivsmuseer på torget. Och mycket mer...

Museet har öppet 10–23, utställningarna har öppet till 21. Espresso House öppet till 22. Restaurang VY har öppet 11.30-01. Med reservation för eventuella ändringar.

SÅ VAR DET DÅ – ARBETSLIVSMUSEER VISAR

Laxholmstorget kl 12–17

Vi har bjudit hit en mängd arbetslivsmuseer som bjuder på upplevelser för alla sinnen. Dessutom bjuds det på historisk modevisning kl 14. Gratis!

Mer detaljerat program med medverkande arbetslivsmuseer presenteras i augusti.

Barn och familj – Inne på museet

Källaren Lilla Arbetets kl 10–21
Ett helt våningsplan för barn och familj. I vår upplevelsemiljö Lilla Arbetets kan ni utforska gruvan och skogen, ta tåget eller resa ut på de sju haven. I källaren finns också matsäcksytor och barnvagnsparkering.
Entréplan Kreativa Verkstan kl 11–17
I Kreativa Verkstan skapar barn och vuxna tillsammans, ofta i återvunnet material. Vi står för material och verktyg, ni står för inspirationen! Ingen förbokning men begränsat antal platser.
Plan 4 Skapa klippdockor kl 11–15
Förra årets favorit är tillbaka! Här kan du skapa din egen UppfinnarJohanna eller bröderna Sten och Stanley och göra dem till olika yrkesgrupper. Ingen förbokning men begränsat antal platser.

VERNISSAGE!

Dokfotosalong 2024 kl 13–14.30 (ca)
Välkommen på invigning av årets salong som har temat Tidsresor. Vid vernissagen medverkar flera av de antagna fotograferna. Utställningen visas t o m 12 januari.

Mera spännande…

Plan 4 Norrköping Noir – stora akvareller kl 10-22. Jens Tärning har de senaste åren gjort sig ett namn med sina suggestiva och kontrastrika akvareller som gränsar till det fotorealistiska. I den nya utställningen Norrköping Noir visar han oss ett annat Norrköping – en stolt, skitig och oväntad stad. Jens är på plats i utställningen hela dagen och kvällen.

Livemusik

Restaurang VY plan 6 kl 21–24 Heart of Stones It’s only rock’n’roll…rutinerat coverband bjuder på rockig spelglädje.


Vill du vara säker på att inte missa något som är på gång?

På Arbetets museum är det alltid något på gång. Vi anordnar spännande programaktiviteter året runt, för alla åldrar. Upptäck våra evenemang eller följ oss på sociala medier!