Information in English

Från och med lördag 28 mars och tills vidare håller Arbetets museum stängt för allmänheten. Detta med anledning av regeringens beslut att förbjuda sammankomster på över 50 personer.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tvätta händerna ofta och noga, nys och hosta i armvecket och håll dig hemma om du är sjuk, även om du har lindriga symtom. Begränsa dina sociala kontakter om du är 70+ eller tillhör en annan riskgrupp.

Arbetets museum följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida, www.arbetetsmuseum.se.

RESTAURANG & CAFÉ

Café Espresso House i entréplan har stängt tills vidare. Restaurang VY på plan 6 stänger luncherna tills vidare. Se respektive hemsida för aktuell information.

VISNINGAR

Länets femteklassare är fortsatt välkomna att besöka Jobblabb. Däremot kan vi tyvärr inte ta emot andra grupper för visningar, inte heller grupper som går själva i huset eller i Lilla Arbetets. Femteklassarna kommer en grupp i taget och vi kan då bevaka att vi inte blir för många i huset. Vi prioriterar Jobblabb eftersom vi har avtal med merparten av länets kommuner om att visa utställningen för årskurs 5. Detta gäller i dagsläget och kan förstås komma att förändras om nya rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten.

Med anledning av coronaviruset gäller fri om- och avbokning för redan bokade grupp- och skolvisningar som skulle äga rum under mars. För mer information gällande redan bokade visningar, maila pedagogik@arbetetsmuseum.se.

KONFERENSER

Vi välkomnar mindre konferensgrupper, för bokningar och frågor kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 00.

PROGRAMVERKSAMHET

All programverksamhet är inställd tills vidare.

ARKIVET

Vårt arkiv har för närvarande stängt och öppnar igen 15 augusti. Varmt välkommen åter med arkivförfrågningar efter sommaren.

KURSER FÖR ARBETSLIVSMUSEER

Vi ställer in flera av vårens kurser för arbetslivsmuseer. Vi hoppas kunna hålla dessa till hösten istället. Kurserna ställs in med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendation att personer över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter tills vidare. Många av våra kursdeltagare är äldre och särskilt utsatta vid smittspridning. För aktuell info om kurserna se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.