This information in English

Vi har öppet! Välkommen till oss tisdag–lördag 9–16. Det är gratis att besöka oss. Du som ska besöka barnutställningen Lilla Arbetets eller enskilda programpunkter behöver förboka ditt besök. Till resten av museet har vi ingen förbokning. Kreativa verkstan är stängd tills vidare. 

Till bokningen  Boka skolbesök

Så bokar du

Du bokar här på hemsidan eller genom att ringa receptionen på 011-23 17 00. Vi tar även emot drop-in-besök i mån av plats. Kontakta receptionen så bokar de in dig om plats finns. Lilla Arbetets är ofta fullbokat, särskilt på lördagar, så vi rekommenderar att vara ute i god tid.

Skola och förskola

Skola och förskola bokar som vanligt in sig via www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan. Förskolegrupper är välkomna att boka in sig i Lilla Arbetets på måndagar.

Med anledning av pandemin gäller fri om- och avbokning för bokade visningar. För mer information kontakta pedagogik@arbetetsmuseum.se.

Så jobbar vi för trygga besök

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Arbetets museum följer utvecklingen kring coronaviruset noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Så här arbetar vi för att minimera risken för trängsel och smittspridning:

  • Till vår populära utställning för de yngsta, Lilla Arbetets, har vi förbokning för se till att det inte blir för trångt.
  • Vi säkerställer god tillgång till handsprit och handtvättsmöjligheter. Handspritsstationer finns utplacerade i våra utställningar och toaletter finns på de flesta av våra våningsplan.
  • Skyltning på väggar och golv påminner om att hålla avstånd.
  • Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.
  • Vid receptionsdisken har vi skyddande plexiglas och självplock av broschyrer.

Vad kan du som besökare göra?

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.
  • Visa hänsyn – håll avstånd till andra.
  • Endast ett sällskap åt gången i hissen. Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den.
  • Tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit. Nys och hosta i armvecket.

Restaurang & café

Café Espresso House i entréplan  och Restaurang VY på plan 6 har öppet som vanligt. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.

Espresso house

Restaurang VY

Programverksamhet

Med jämna mellanrum anordnar vi programpunkter som kan förbokas via vår hemsida eller genom att kontakta receptionen. Ibland sänder vi även evenemangen live via Facebook eller Instagram. Följ oss i sociala medier så får du koll på kommande evenemang, livevisningar, bakom kulisserna-material, förhandstittar med mera.

Instagram

Facebook

YouTube

Konferenser

Välkommen att boka konferens hos oss! Vi har rymliga lokaler för små och stora grupper och generösa om- och avbokningsregler om det oväntade skulle hända. Vår kunniga personal hjälper dig med allt du behöver för inspirerande möten, oavsett om du deltar på plats eller digitalt. Frågor? kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 50.

Boka konferens

Kurser för arbetslivsmuseer

Med anledning av den rådande pandemin hålls alla kurser som webbinarier. För aktuell info om kurserna, se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.