This information in English

Vi har öppet! Välkommen till oss tisdag–lördag 9–16. Det är gratis att besöka oss. Du som ska besöka barnutställningen Lilla Arbetets behöver förboka ditt besök. Till resten av museet har vi ingen förbokning.

Boka besök till Lilla Arbetets  Boka skolbesök

Så bokar du

Du bokar här på hemsidan eller genom att ringa receptionen på 011-23 17 00. Vi tar även emot drop-in-besök i mån av plats. Kontakta receptionen så bokar de in dig om plats finns. Lilla Arbetets är ofta fullbokat, särskilt på lördagar, så vi rekommenderar att vara ute i god tid.

Skola och förskola

Skola och förskola bokar som vanligt in sig via www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan. Förskolegrupper är välkomna att boka in sig i Lilla Arbetets på måndagar.

Med anledning av pandemin gäller fri om- och avbokning för bokade visningar. För mer information kontakta pedagogik@arbetetsmuseum.se.

Hitta på museet

För att undvika trängsel har vi infört separat in- och utgång och separata trapphus för upp- och nedpassering i huset. Du går in via vår entré som vanligt, men när du ska lämna museet vill vi att du använder utgången i glastrapphuset i bortre änden av huset.

Använd trapphuset närmast receptionen när du ska upp i huset, och det bortre glastrapphuset när du ska ner. Vi har skyltat upp med pilar på golvet och i trapphusen för att det ska vara lätt att hitta.

Det kan verka lite krångligt, men allt vi gör tillsammans för att undvika trängsel har betydelse.

Kreativa verkstan är stängd tills vidare. I verkstans lokaler intill receptionen har i stället garderob och barnvagnsparkering flyttat in. Detta för att plan 1 endast är öppet för bokade besök till Lilla Arbetets.

Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den. Endast ett sällskap åt gången i hissen.

Så jobbar vi för trygga besök

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Arbetets museum följer utvecklingen kring coronaviruset noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Så här arbetar vi för att minimera risken för trängsel och smittspridning:

  • Vi övervakar antalet besökare. Till vår populära utställning för de yngsta, Lilla Arbetets, har vi förbokning för se till att det inte blir för trångt.
  • Vi säkerställer god tillgång till handsprit och handtvättsmöjligheter. Handspritsstationer finns utplacerade i våra utställningar och toaletter finns på de flesta av våra våningsplan.
  • Skyltning på väggar och golv påminner om att hålla avstånd och leder besöksflödena för att undvika trängsel.
  • Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.
  • Vid receptionsdisken har vi skyddande plexiglas och självplock av broschyrer.

Vad kan du som besökare göra?

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.
  • Visa hänsyn – håll minst 1,5 m avstånd till andra.
  • Endast ett sällskap åt gången i hissen. Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den.
  • Följ våra anvisningar om separat in- och utgång samt olika trapphus för upp-och nedpassering. Följ skyltningen på golvet och i trapphusen så hittar du rätt.
  • Tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit. Nys och hosta i armvecket.

Restaurang & café

Café Espresso House i entréplan  och Restaurang VY på plan 6 har öppet som vanligt. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.

Espresso house

Restaurang VY

Programverksamhet

Med jämna mellanrum anordnar vi småskaliga evenemang som kan förbokas via vår hemsida eller genom att kontakta receptionen. Ibland sänder vi även evenemangen live via Facebook eller Instagram. Följ oss i sociala medier så får du koll på kommande evenemang, livevisningar, bakom kulisserna-material, förhandstittar och mycket mer.

Instagram

Facebook

YouTube

Konferenser

Vi välkomnar mindre konferensgrupper enligt rådande restriktioner. Vår kunniga personal hjälper dig med allt du behöver för inspirerande möten, oavsett om du deltar på plats eller digitalt. Boka ditt nästa möte på www.arbetetsmuseum.se/boka-konferens. Ordinarie om- och avbokningsregler gäller.

Frågor? kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 50.

Kurser för arbetslivsmuseer

Med anledning av den rådande pandemin hålls alla kurser som webbinarier. För aktuell info om kurserna, se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.