Information in English

Nu har vi återgått till ordinarie öppettider: måndag–fredag 9–17, lördag & söndag 11–17.

Lilla Arbetets är tillbaka! För att det inte ska bli för trångt i utställningen har vi infört ett system med nummerbrickor för besökare, läs mer om det här.  Testa även våra olika detektivspår, en klurig familjeaktivitet som är perfekt för det lilla sällskapet. Missa inte heller de barnvänliga utställningarna Jobblabb, Framtidsland och Hej robot!

Kreativa verkstan har tills vidare öppet fredagar 13–15 och lördagar 11–15. Vi tar emot ett begränsat antal besökare och har anpassat verksamheten för att minska eventuell smittspridning. Läs mer om Kreativa Verkstan här.

 

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Här kan du läsa om hur vi arbetar för att minimera risken för trängsel och smittspridning och vad du kan göra för att skydda dig själv och andra. Arbetets museum följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida.

Trängsel

Vår kära museibyggnad Strykjärnet har sju luftiga våningsplan med generösa ytor som gör det lätt att hålla avstånd till varandra. Vi bevakar besöksströmmarna och begränsar vid behov antalet besökare i huset. Där det finns risk för köbildning påminner vi om att hålla avstånd med golvmarkeringar och skyltar. Vi har inga gruppvisningar eller programverksamhet under sommaren. Vi har glesat ut sittplatserna i matsäcksrummet så att det är lätt att hålla avstånd under fikapausen. Handtvättsmöjligheter finns i direkt anslutning till matsäcksrummet.

Om du är 70+ eller tillhör en annan riskgrupp ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsa dina nära kontakter. Om du inte kan besöka oss i nuläget – ta gärna del av vårt digitala utbud! I våra sociala kanaler och här på hemsidan hittar du korta filmer med introvisningar, intervjuer, bakom kulisserna-material och mycket mer.

Hygien

Vi säkerställer att det finns god tillgång till handtvätt och handsprit i våra lokaler. Toaletter och RWC finns på plan 1 och 2 (samt på våning 6 under restaurangens öppettider). På våningsplan utan toalett finns handspritsstationer. Vid receptionsdisken har vi skyddande plexiglas och självplock av broschyrer. Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: tvätta händerna ofta och noga, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.

Restaurang & café

Café Espresso House i entréplan har öppet med samma öppettider som museet. Även Restaurang VY på plan 7 har öppet, se www.vynkpg.se för öppettider, meny och kontakt.

Riktlinjerna om hygien och avståndshållande gäller givetvis i café och restaurang såväl som på museet.

Visningar

www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan kan du boka in visningar i Jobblabb, Framtidsland, Lilla Arbetets och Hej robot! Med anledning av coronaviruset gäller fri om- och avbokning för bokade grupp- och skolvisningar. För mer information, maila pedagogik@arbetetsmuseum.se.

Konferenser

Vi välkomnar mindre konferensgrupper, för bokningar och frågor kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 50. Ordinarie om- och avbokningsregler gäller.

Kurser för arbetslivsmuseer

Med anledning av den rådande pandemin och med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande social distansering har förändringar skett i höstens kurskalender. Vissa kurser erbjuder vi kostnadsfritt som webbinarium med föreläsningar live på nätet, andra kurser flyttas fram till våren 2021. För aktuell info om kurserna se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.