This information in English

Vi har öppet! Välkommen till oss tisdag–lördag 9–16. Det är gratis att besöka oss, men på grund av pandemin vill vi att du förbokar ditt besök.

Boka besökBoka skolbesök

Så bokar du

Du bokar här på hemsidan eller genom att ringa receptionen på 011-23 17 00. Vi tar även emot drop-in-besök i mån av plats. Kontakta receptionen så bokar de in dig om plats finns. Utställningen Lilla Arbetets är ofta fullbokad, särskilt på lördagar, så där rekommenderar vi att vara ute i god tid. Till övriga museet är det oftast lätt att hitta lediga platser.

Skola och förskola

Med anledning av den rådande pandemin har vi just nu lite färre visningar än vanligt att välja på. För skolan erbjuder vi digitala visningar av utställningen Jobblabb. Förskolegrupper är välkomna att boka in sig i Lilla Arbetets på måndagar.

Skola och förskola bokar som vanligt in sig via www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan.

Med anledning av pandemin gäller fri om- och avbokning för bokade visningar. För mer information kontakta pedagogik@arbetetsmuseum.se.

Hitta på museet

För att undvika trängsel har vi infört separat in- och utgång och separata trapphus för upp- och nedpassering i huset. Du går in via vår entré som vanligt, men när du ska lämna museet vill vi att du använder utgången i glastrapphuset i bortre änden av huset.

Använd trapphuset närmast receptionen när du ska upp i huset, och det bortre glastrapphuset när du ska ner. Vi har skyltat upp med pilar på golvet och i trapphusen för att det ska vara lätt att hitta.

Det kan verka lite krångligt, men allt vi gör tillsammans för att undvika trängsel har betydelse.

Kreativa verkstan är stängd tills vidare. I verkstans lokaler intill receptionen har i stället garderob och barnvagnsparkering flyttat in. Detta för att plan 1 endast är öppet för bokade besök till Lilla Arbetets.

Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den. Endast ett sällskap åt gången i hissen.

Så jobbar vi för trygga besök

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Arbetets museum följer utvecklingen kring coronaviruset noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Så här arbetar vi för att minimera risken för trängsel och smittspridning:

  • Vi begränsar antalet besökare och tar endast emot förbokade besök.
  • Vi säkerställer god tillgång till handsprit och handtvättsmöjligheter. Handspritsstationer finns utplacerade i våra utställningar och toaletter finns på de flesta av våra våningsplan.
  • Skyltning på väggar och golv påminner om att hålla avstånd och leder besöksflödena för att undvika trängsel. Skyltning med max antal besökare för olika utställningar finns utplacerad runt om i huset.
  • Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.
  • Vid receptionsdisken har vi skyddande plexiglas och självplock av broschyrer.

Vad kan du som besökare göra?

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.
  • Visa hänsyn – håll minst 1,5 m avstånd till andra.
  • Endast ett sällskap åt gången i hissen. Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den.
  • Följ våra anvisningar om separat in- och utgång samt olika trapphus för upp-och nedpassering. Följ skyltningen på golvet och i trapphusen så hittar du rätt.
  • Tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit. Nys och hosta i armvecket.

Restaurang & café

Café Espresso House i entréplan har öppet. Restaurang VY på plan 6 har öppet kvällstid. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.

Espresso house

Restaurang VY

Programverksamhet

Vi anordnar småskaliga evenemang på museet som vi ofta även sänder live via Facebook eller Instagram. Följ oss i sociala medier så får du koll på kommande evenemang, livevisningar, bakom kulisserna-material, förhandstittar och mycket mer.

Instagram

Facebook

YouTube

Konferenser

Vi välkomnar mindre konferensgrupper enligt rådande restriktioner. Vår kunniga personal hjälper dig med allt du behöver för inspirerande möten, oavsett om du deltar på plats eller digitalt. Boka ditt nästa möte på www.arbetetsmuseum.se/boka-konferens. Ordinarie om- och avbokningsregler gäller.

Frågor? kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 50.

Kurser för arbetslivsmuseer

Med anledning av den rådande pandemin hålls alla kurser som webbinarier. För aktuell info om kurserna, se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.