Information in English

Från och med den 16 juni har vi öppet igen! Dock med begränsade öppettider: tisdag–lördag 9–16.

Lilla Arbetets är tyvärr fortsatt stängt över sommaren eftersom utställningen består av många mindre rum som gör det svårt att hålla avståndet till varandra. Även Kreativa verkstan kommer att ha uppehåll tills vidare. Men för familjer finns det massor att upptäcka på museet. Testa våra olika detektivspår, en klurig familjeaktivitet som är perfekt för det lilla sällskapet. Missa inte heller utställningarna Jobblabb och Hej robot!

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Här kan du läsa om hur vi arbetar för att minimera risken för trängsel och smittspridning och vad du kan göra för att skydda dig själv och andra. Arbetets museum följer utvecklingen noga och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida.

Trängsel

Vår kära museibyggnad Strykjärnet har sju luftiga våningsplan med generösa ytor som gör det lätt att hålla avstånd till varandra. Vi bevakar besöksströmmarna och begränsar vid behov antalet besökare i huset. Där det finns risk för köbildning påminner vi om att hålla avstånd med golvmarkeringar och skyltar. Vi har inga gruppvisningar eller programverksamhet under sommaren. Vi har glesat ut sittplatserna i matsäcksrummet så att det är lätt att hålla avstånd under fikapausen. Handtvättsmöjligheter finns i direkt anslutning till matsäcksrummet.

Om du är 70+ eller tillhör en annan riskgrupp ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsa dina nära kontakter. Om du inte kan besöka oss i nuläget – ta gärna del av vårt digitala utbud! I våra sociala kanaler och här på hemsidan hittar du korta filmer med introvisningar, intervjuer, bakom kulisserna-material och mycket mer.

Hygien

Vi säkerställer att det finns god tillgång till handtvätt och handsprit i våra lokaler. Toaletter finns på plan 1, 2 och 3. På våningsplan utan toalett finns handspritsstationer. Vid receptionsdisken har vi skyddande plexiglas och självplock av broschyrer. Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: tvätta händerna ofta och noga, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom. Det gäller självklart både personal och besökare.

Restaurang & café

Café Espresso House i entréplan öppnar 16 juni med samma öppettider som museet: tisdag-lördag 9-16. Restaurang VY på plan 6 har för närvarande stängt och öppnar endast upp vid större bokningar. Restaurangen planerar att öppna igen i augusti. Se respektive hemsida för kontaktuppgifter och mer information.

Riktlinjerna om hygien och avståndshållande gäller givetvis i café och restaurang såväl som på museet.

Visningar

Under sommaren har vi uppehåll i visningsverksamheten men på www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan kan du redan nu boka in visningar i Jobblabb, Framtidsland och Hej robot! till hösten. Med anledning av coronaviruset gäller fri om- och avbokning för bokade grupp- och skolvisningar. För mer information, maila pedagogik@arbetetsmuseum.se.

Konferenser

Vi välkomnar mindre konferensgrupper, för bokningar och frågor kontakta konferensavdelningen på konferens@arbetetsmuseum.se eller 011-23 17 00. Ordinarie om- och avbokningsregler gäller.

Programverksamhet

All programverksamhet är inställd tills vidare.

Arkivet

Vårt arkiv har för närvarande stängt och öppnar igen 1 september. Varmt välkommen åter med arkivförfrågningar efter sommaren.

Kurser för arbetslivsmuseer

Vårens kurser för arbetslivsmuseer genomförs digitalt när det är möjligt eller ställs in. Detta för att många av våra kursdeltagare är äldre och särskilt utsatta vid smittspridning. För aktuell info om kurserna se www.arbetetsmuseum.se/kunskapscentrum.