Bra att veta

Här hittar du information som kan vara bra att veta inför ditt besök hos oss. 

För dig som besöker museet med barn

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.

Du får inte ta med mat och dryck in i utställningarna. För närvarande går det tyvärr inte att äta medhavd matsäck på museet eftersom matsäcksrummet i källaren är stängt för ombyggnad. Sommaren 2019 öppnar en spännande ny utställning för barn och ett nytt, mysigt matsäcksrum i källaren. Datum för öppning kommer framöver.

Cyklar, skateboard, sparkcykel, inlines eller liknande lämnas vid eller i skåp på plan 1. Där kan du även hänga in kläder och väskor. Till skåpet finns en tia som hänger på nyckelringen på skåpet för att låsa. Barnvagnsparkeringen på andra sidan skåpen är tyvärr tillfälligt stängd medan källaren byggs om.

Du kan ta med dig barnvagn in på samtliga utställningar, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset. Kreativa verkstan är inte möjlig att besöka med barnvagn – där finns det istället plats att parkera vagnen utanför lokalen.

Skötbord hittar du på handikapptoaletterna på plan 2, 4 och 6.

Boka alltid tid för gruppbesök

Hör av er i förväg och boka en tid för ert besök, även om ni väljer att besöka museet på egen hand. Du bokar genom att lämna en bokningsförfrågan under fliken Visningar i menyn.

Matsäcksrum

För närvarande går det tyvärr inte att äta medhavd matsäck på museet eftersom matsäcksrummet i källaren är stängt för ombyggnad. Sommaren 2019 öppnar en spännande ny utställning för barn och ett nytt, mysigt matsäcksrum i källaren. Datum för öppning kommer framöver.

Förvaring

Om du behöver låsa in föremål så finns det ett antal skåp på plan 1.

Engelsk text i utställningarna

Informationsblad på engelska finns intill ingången till samtliga utställningar.

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré