För dig som besöker museet med barn

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.

Du får inte ta med mat och dryck in i utställningarna. Däremot får du gärna äta medhavd matsäck i matsäcksrummet på plan 1, längst ner i huset.

Cyklar, skateboard, sparkcykel, inlines eller liknande lämnas vid eller i skåp på plan 1. Där kan du även hänga in kläder och väskor. Till skåpet finns en tia som hänger på nyckelringen på skåpet för att låsa. Barnvagnsparkering hittar du på baksidan av skåpen.

Du kan ta med dig barnvagn in på samtliga utställningar, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.

Skötbord hittar du på RWC-toaletterna på plan 1 och 2 (samt plan 6 under restaurangens öppettider).

Boka alltid tid för gruppbesök

Hör av er i förväg och boka en tid för ert besök, även om ni väljer att besöka museet på egen hand. Du bokar genom att skicka in en visningsförfrågan.

Matsäcksrum

Matsäcksrum hittar du på plan 1, längst ner i huset.

Förvaring

Om du behöver låsa in föremål så finns det ett antal skåp på plan 1.

Engelsk text i utställningarna

Informationsblad på engelska finns intill ingången till samtliga utställningar.

Öppettider

Arbetets museum är öppet kl. 9–16 tisdag–lördag. Till barnutställningen Lilla Arbetets måste du förboka ditt besök. Till resten av museet krävs ingen förbokning.

Boka ditt besök till Lilla Arbetets
Bokning för skola & förskola