Här hittar du aktuell information inför ditt besök. Via Google 360-vyn kan du kika in i receptionen och våra olika våningsplan. Varmt välkommen till oss!

This information in English

Öppettider & förbokning

Arbetets museum har öppet måndag–söndag kl 10–17. Det är gratis att besöka oss och du behöver inte förboka något förutom om du besöker museet med en grupp.

Boka skolbesök

Kreativa verkstan

Kreativa verkstan har öppet fredag kl 13–15 samt lördag–söndag kl 11–15. Läs mer här om Kreativa Verkstan. Ingen förbokning, men vi kan behöva begränsa tiden som varje sällskap uppehåller sig i Verkstan.’ Under skollov har vi utökade öppettider, läs mer om vad som gäller under respektive lov här: Evenemang – Arbetets museum

Programpunkter

Du behöver inte förboka plats på våra programpunkter om det inte står särskilt angivet i evenemanget. Våra evenemang hittar du på www.arbetetsmuseum.se/evenemang och via vår facebooksida.

Gruppbesök

Skolor, förskolor och andra grupper bokar in sig på www.arbetetsmuseum.se/visningsforfragan. Kom ihåg att boka in er grupp även om ni ska gå på egen hand.

Café & restaurang

Café Espresso House i entréplan har öppet som vanligt. Restaurang VY  på plan 6 serverar lunch alla vardagar och har även öppet kvällstid tisdag–lördag. Se respektive hemsida för öppettider och kontakt.

För dig som besöker museet med barn

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan.

Du får inte ta med mat och dryck in i utställningarna. Däremot får du gärna äta medhavd matsäck i matsäcksrummet på plan 1, längst ner i huset.

Cyklar, skateboard, sparkcykel, inlines eller liknande lämnas vid eller i skåp på plan 1. Där kan du även hänga in kläder och väskor. Till skåpet finns en tia som hänger på nyckelringen på skåpet för att låsa. Barnvagnsparkering hittar du på baksidan av skåpen.

Du kan ta med dig barnvagn in på samtliga utställningar, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset.

Skötbord hittar du på RWC-toaletterna på plan 1, 2 och 5 (samt plan 6 under restaurangens öppettider).

Matsäcksrum

Matsäcksrum hittar du på plan 1, längst ner i huset.

Förvaring

Om du behöver låsa in föremål så finns det ett antal skåp på plan 1.

Engelsk text i utställningarna

Engelsk översättning finns till samtliga utställningar – antingen på skyltning eller på informationsblad vid utställningens entré.

Så jobbar vi för trygga besök

Att besökare och personal känner sig trygga på museet är det absolut viktigaste för oss. Arbetets museum följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring coronapandemin och eventuella förändringar i vår verksamhet meddelas löpande via vår hemsida. Så här arbetar vi för att minimera risken för trängsel och smittspridning:

  • Vi säkerställer god tillgång till handsprit och handtvättsmöjligheter. Handspritsstationer finns utplacerade i våra utställningar och toaletter finns på de flesta av våra våningsplan.
  • Skyltning påminner om att hålla avstånd.
  • Vi har utökade städrutiner för områden och ytor som är extra utsatta, såsom handtag, räcken och pekskärmar.

Vad kan du som besökare göra?

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk. Det gäller självklart både personal och besökare.
  • Visa hänsyn – håll avstånd till andra.
  • Endast ett sällskap åt gången i hissen. Använd gärna trapporna om du kan, så att hissen finns tillgänglig för de som behöver den.
  • Tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit. Nys och hosta i armvecket.

Öppettider

Arbetets museum är öppet kl. 10–17 måndag–söndag. Vi har fri entré och det är endast grupper som behöver förboka sitt besök.

Boka gruppbesök