Bra att veta

Här hittar du information som kan vara bra att veta inför ditt besök hos oss. 

För dig som besöker museet med barn

Vi vill att det ska vara lustfyllt för barn att besöka museet, men tänk på att museet inte är en lekplats. Vi är rädda om våra saker, men vi är mer rädda om våra besökare. Olyckor händer snabbt och därför måste barn och vuxna gå på museet tillsammans. Var extra försiktiga i trapporna och i hissen. Skräp kastas i soptunnor som finns på varje våningsplan. Mat och dryck hör inte hemma i utställningarna men varmt välkommen till Café Strykjärnet och Restaurang Laxholmen. I Café Strykjärnet finns en mikro där caféets betalande gäster är välkomna att värma barnmat. Har ni egen matsäck med hänvisar vi till omgivningarna runt museet.

Cyklar, skateboard, sparkcykel, inlines eller liknande lämnas vid eller i skåp på plan 2. Där kan du även hänga in kläder och väskor. Till skåpet behövs en tia som du sedan får tillbaka när du hämtat ut dina saker. Du kan även parkera barnvagnen vid skåpen om du vill.

Du kan ta med dig barnvagn in på samtliga utställningar, med undantag för utställningen Historien om Alva, som visas i trapphuset. Kreativa verkstan är inte möjlig att besöka med barnvagn – där finns det istället plats att parkera vagnen utanför lokalen.

Skötbord hittar du på handikapptoaletterna på plan 2, 4 och 6.

Boka alltid tid för gruppbesök

Hör av er i förväg och boka en tid för ert besök, även om ni väljer att besöka museet på egen hand. Du bokar genom att lämna en bokningsförfrågan under fliken Visningar i menyn.

Matsäcksrum

Vi har i dagsläget tyvärr inget utrymme för att äta medhavd matsäck. Däremot serverar vår restaurang lunchbuffé varje vardag, och vårt café som har öppet dagligen serverar både lättare maträtter och fika.

Förvaring

Om du behöver låsa in föremål så finns det ett antal mindre skåp vid receptionen. Kostnaden är tio kronor per skåp. Tiokronan får du tillbaka när du låser upp skåpet.

Engelsk text i utställningarna

Informationsblad på engelska finns intill ingången till samtliga utställningar.

Öppettider

Måndag-fredag: 09-17. Lördag-söndag: 11-17. Torsdagar under perioden 1 september-31 maj har vi extra kvällsöppet till 20.

Fri entré