ARBETETS MUSEUM SÖKER EN VIKARIERANDE MUSEIPEDAGOG PÅ 75 %

Arbetets museum i Norrköping är ett samtidsmuseum med historiskt djup. Museet öppnade 1991 och har sedan dess skildrat människors arbete och vardagsliv. Vi har inga samlingar av föremål, i stället samlar vi på yrkesminnen och levnadsberättelser. Vi söker en museipedagog som tillsammans med en kollega ska driva och förvalta den pedagogiska verksamheten på museet. För dig är mötet med människor det viktigaste och du har förmåga att berätta engagerande, involvera dina åhörare och skapa tankeväckande upplevelser i mötet med våra museibesökare. Du är även van vid bokningshantering, schemaläggning, budget, planering och uppföljning. Akademisk examen är ett krav och meriterande är tidigare erfarenhet av museipedagogik eller liknande pedagogisk verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Hålla visningar och workshops i dialogform utifrån läroplan
  • Marknadsföra skolutbudet och bygga relationer med lärare med fokus på förskola och skola
  • Ta emot bokningar och administrera dem i vårt bokningssystem
  • Följa upp kundnöjdhet och ta fram fakturaunderlag
  • Planera visningsverksamheten och se till att det finns guider till alla visningar
  • Rekrytera, vidareutbilda och ansvara för vår stab med extravisare
  • Du kan även komma att ta fram visningskoncept, skriva lärarhandledningar och ta fram skolprogram (både fysiska och digitala) kopplat till läroplan
  • Arbeta med museets lov- och helgverksamhet
  • Representera museet i nätverk/externa projekt kring museipedagogik

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person måste du vara lyhörd, flexibel och kunna möta människor utifrån deras behov. Vara noggrann och ha god samarbetsförmåga. Du är en social person som har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Arbetet kräver att du har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Vi söker dig som känner igen dig i nyckelorden drivande, handlingskraftig, serviceinriktad, relationsbyggande, nyfiken, orädd, självständig, kreativ, lyhörd, flexibel och bra på att samarbeta.

ANSTÄLLNINGSFORM

Tjänsten är ett vikariat på 75 % fram till 31 december 2022. Tillträde är snarast och enligt överenskommelse. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid under vardagar men arbete på helger och kvällstid förekommer. Tjänsten är placerad på Arbetets museum i Norrköping. Arbetets museum omfattas av kollektivavtal mellan KFO, Unionen och Akademikerförbunden.

ANSÖKAN

Ansökan skickas till johanna.haverlind@arbetetsmuseum.se senast den 8 november. Skriv ”Vikarierande pedagog” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och löneanspråk.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Frågor om tjänsten ställs via e-post till närmaste chef Johanna Haverlind johanna.haverlind@arbetetsmuseum.se Frågor till fackliga representanter ställs till Emma Harvey, Unionen. emma.harvey@arbetetsmuseum.se

Arbetets museum vill var en inkluderande arbetsplats och ser det som viktigt att all kompetens och olika erfarenheter tas tillvara. Alla sökanden som uppfyller kvalifikationerna för tjänsten välkomnas med en ansökan. Läs mer om Arbetets museum verksamhet, tjänsten samt vad vi står för på: www.arbetetsmuseum.se

Inför rekryteringsarbetet har Arbetets museum tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen till denna tjänst.