Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

Åk 8 – Gymnasiet

Vi är en alternativ lärmiljö för högstadiet och gymnasiet. Vi ger nya perspektiv, diskuterar och sätter igång tankeprocesser genom att lyfta fram olika synsätt och personberättelser. De teman som vi berör och diskuterar kan ni också fortsätta att arbeta med i skolan. På så sätt vill vi bidra till att eleverna blir självständiga reflekterande individer.

Information om gruppresa med klassbiljett (Östgötatrafiken)

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Kris & vision

Våga älska Norrköping

Upplev en utställning som berättar hur Norrköping blev den stad den är idag. Kris & Vision – Våga älska Norrköping låter varje besökare se en bekant stad i ett nytt ljus. På olika sätt visas hur Norrköpings stad genom historien har upplevt både stora framgångar och svåra motgångar. Dessa upp- och nedgångar har präglat Norrköping och dess befolkning. Ur kriserna har man format nya visioner, men visionära projekt har också förvandlats till kriser. För att förstå vad staden är idag behöver man förstå dess historia. Vad kan vi lära oss av de kriser och visioner som varit och hur kommer de att se ut i framtiden?

Boka visning
Boka konferens + visning

Historien om Alva

Alva föddes 1906 och flyttade som 16-åring in till staden för att börja arbeta på Strykjärnet. Vad var det för arbete som mötte henne? Vad var det för miljö hon lämnade?

När: tillsvidare
Var: utställningen Alva i trapphuset
Tid: 30 minuter
Innehåll: dramatisering, dialog
Kostnad: 500 kr
Antal: max 20 elever

Skolvisning

Har du frågor kring vår pedagogiska verksamhet?

Kontakta museipedagogerna via e-post pedagogik@arbetetsmuseum.se eller telefon 011-23 17 14 under våra telefontider, kl 14-16 under vardagar.