Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

Åk 4-7

Vi är en alternativ lärmiljö för år 4-7 där historien får liv. Vi lyfter fram individens berättande som en del av den allmänna historien. Människors berättelser gestaltas, blir mer verkliga och relaterar till elevernas egna liv och till ämnen de läser i skolan. Eleverna tränas i att möta en annan miljö i grupp och uppmuntras till att se sin egen roll i historien.

Information om gruppresa med klassbiljett (Östgötatrafiken)

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Jobbcirkus

Gymnasieval och framtidskval

Vilken väg ska jag välja? Vad passar just mig? Vilka yrken finns egentligen? Och var finns jobben?

Frågorna inför framtidens studie- och yrkesval är många. Jobbcirkus vill på ett lustfyllt och överraskande sätt inspirera och hjälpa ungdomar att göra medvetna utbildnings- och yrkesval. Tillsammans med våra pedagoger får eleverna reflektera över hur de gör sina val och vad som påverkar. Med hjälp av bland annat mentometrar och praktiska övningar funderar gruppen kring utbildningar, yrken, arbetsmarknad och möjligheter.

Historien om Alva

Alva föddes 1906 i en fattig familj på Vikbolandet. Som 16-åring flyttade hon in till staden för att börja arbeta på Strykjärnet. Vad var det för arbete som mötte henne? Vad var det för miljö hon lämnade? Alva arbetade ända fram till pensionen inom textilindustrin och i visningen berättar museets pedagog, som iklätt sig rollen som Alva, om hennes liv.

När: tillsvidare 
Var: utställningen Alva i trapphuset 
Tid: 30 minuter 
Innehåll: dramatisering, dialog 
Kostnad: 500 kr 
Antal: max 20 elever

Kontakt

Har du frågor kring vår pedagogiska verksamhet?

Kontakta museipedagogerna via e-post pedagogik@arbetetsmuseum.se eller telefon 011-23 17 52 under våra telefontider, kl 14-16 under vardagar.