Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild
Arbetets museum - liten bild

Besöka museet

På Arbetets museum får du ta del av berättelser om människors yrkesliv och vardag – både om hur det var förr och hur det är idag.

Våra utställningar

Arbetets museum är ett ovanligt museum. Vi samlar nämligen inte på föremål – utan på personers minnen och historier. Om dessa berättar vi sedan i ord och bild. Våra utställningar handlar om arbete och vardagsliv, industrisamhällets kulturarv och det mångkulturella samhället. Vi tar ofta upp frågor om manligt och kvinnligt, demokrati och mänskliga rättigheter. Ett av våra specialområden är dokumentärfotografi, och varje år visas cirka 10 fotoutställningar på museet.

Något för alla

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar. Varje dag kan små och stora barn delta i Museideckarna, en upptäcktsfärd där barnen får hjälpa vår maskot Myran att hitta sina borttappade bilder med hjälp av ledtrådar. På helger och lov har vi extra aktiviteter för barn, till exempel så kan barn och vuxna skapa tillsammans i vår kreativa verkstad på plan 5. Vi har också debatter och kulturkvällar, samt anordnar seminarier och konferenser.

Hungrig eller shoppingsugen?

I huset hittar du både Restaurang Laxholmen där du kan äta lunchbuffé varje vardag,  samt Café Strykjärnet som serverar fika och lättare maträtter. Passa också på att kika in i museets egen butik, som säljer allt från små roliga leksaker till smarta köksprylar och svenska designklassiker.

Välkommen!

Öppettider

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider