På gång

Back Up - visningar på olika språk

Dagligen ägnar ungdomarna i BACK UP sina hjärtan åt att finnas till för andra. Allt bygger på att skapa relationer, goda relationer. I tre år har Sara Johari fotograferat den emotionella berg-och-dalbana som deras arbete innebär. Ett sökande efter att få vara sig själva. I vår guidar ungdomarna från BACK UP i utställningen om dem själva och deras arbete, på några av de språk som talas i gruppen. Fri entré, ingen föranmälan. OBS! Varje kväll under perioden erbjuds även en visning av utställningen på svenska. 11 april kl 18 - spanska 18 april kl 18 - persiska 25 april kl 18 - serbiska 2 maj kl 18 - grekiska 9 maj kl 18 - arabiska 16 maj kl 18 - somaliska 23 maj kl 18 - franska 30 maj kl 18 - engelska

LJUDDATABASEN BYGGS UT I NYTT EU PROJEKT, SOUNDS OF CHANGES

Arbetets museum tillsammans med Flygvapenmuseum som är projektledare, har beviljats medel till ett nytt EU projekt! Syftet med projektet är att bygga vidare på den databas med utrotningshotade ljud som skapades under det tidigare projektet Work with sounds. Det nya projektet är tvåårigt och startar hösten 2017 för att vara klart 2019. Övriga länder är Finland, Polen, Tyskland, Slovenien. ArbetSam och arbetslivsmuseerna är samarbetsparter i ett senare skede då databasen är tänkt att öppnas upp for donation av ljud från ideella aktörer. Ljuddatabasen hittar du på denna sida: workwithsounds.eu

Dokumentärfotosalong

Här kan du läsa mer och anmäla dig!

Nu kan du anmäla dig till vår Dokumentärfotosalong 2017. Anmälningstiden pågår mellan den 2 april 2017-1 juni 2017. På denna sida kan du läsa mer om hur du anmäler dig och vilka krav du och dina bidrag måste uppfylla för att kunna delta.

Ny insamling om yrken

Var du stins eller maskinskriverska – är du vloggare eller klimatstrateg?

Arbetets museum startar nu en insamling av berättelser för att dokumentera arbetslivet förr och nu. Har du haft ett yrke som inte längre finns, eller tvärtom arbetar inom en ny bransch? Då vill museet att du skriver om det.

Barn & familj

På Arbetets museum finns det saker att göra för alla åldrar.

Förutom att se utställningar och delta i våra lovaktiviteter finns alltid även andra aktiviteter för barn. På helgerna öppnar vi Kreativa verkstaden där du kan pyssla, rita och skapa!

Om Fånga energin som är vårt nästa tema

Visning med guide
Gå på egen hand

Vill du boka en visning av någon av våra utställningar? Gör visningsförfrågan

Butik

Vårnyheter

Nu börjar vårens nyheter att trilla in i butiken. Välkommen in och låt dig inspireras.

Skola

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops.

Konferens på
Arbetets museum

Fantastiskt läge och flexibla lokaler!

Gör bokningsförfrågan

Öppet alla dagar 11-17 Fri entré

Avvikande öppettider

EWK-museet

En permanent utställning om en av Sveriges mest kända politiska tecknare.

På EWK-museet finns en permanent utställning om Ewert Karlsson, mer känd under signaturen EWK. Han är en av Sveriges mest kända politiska tecknare och utställningen berättar om hans liv och arbete. På EWK-museet finns även ett galleri med nära 2000 av EWK:s teckningar. Här visas också tillfälliga temautställningar samt bilder av andra politiska tecknare.

Framtidsland

Vår största satsning någonsin!

I Framtidsland tar vi sikte på morgondagens arbets- och vardagsliv. Utställningen börjar i 1980-talet, tar tempen på vår nutid och visar vägar in i en framtid som tar klimathotet på allvar. Hur ska vi bo, äta, resa, arbeta, utbilda oss? Vad vill vi? Vad är hållbart? Vad kan du och jag göra? Utställningen är tänkt att vara en verktygslåda för en hållbar framtid, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Café Strykjärnet

Öppet alla dagar 11-17

Lättare rätter, kaffe och andra godsaker!

Restaurang Laxholmen

Varierad lunchbuffé med många olika rätter och vegetariska alternativ. Restaurangen kan abonneras för privata evenemang även under kvällar och helger.

Om Arbetets Museum

En nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor.